Kongehuset bekræfter: Nu tager kronprins Frederik over

Nyheder
Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock
Det er nu blevet kronprins Frederiks tur til at være Danmarks regent. Men det bliver kun for en kort stund.

Lige nu læser andre også

Der kommer naturligvis én dag, hvor kronprins Frederik skal tage over efter sin mor, dronning Margrethe II. Den dag er dog ikke kommet endnu.

Til gengæld kan han se frem til, at han inden længe får sig en lille forsmag på, hvordan det er at være regent i Danmark.

Det skyldes, at dronning Margrethe har besluttet at tage en tur til Chateau de Cayx, som ligger i Cahors i det sydlige Frankrig. Den franske residens blev købt af dronning Margrethe og prins Henrik tilbage i 1974.

Hvad der har fået hende til at trække stikket på den danske sommer, for i stedet at drage til Frankrig, vides ikke. Hvad der til gengæld er blevet meldt ud er, at hun kommer til at opholde sig på Chateau de Cayx i to uger i august.

Det er blevet bekræftet af kongehusets kommunikationsafdeling overfor SE og HØR.

Konkret har hun planer om at holde ferie fra den 10. til 24. august. Derfor forlader hun sin post og sine forpligtelser som regent i 14 dage.

Det betyder selvfølgelig ikke, at landet i denne periode må klare sig uden en regent. Derimod bliver det kronprins Frederik, der kommer tage sig af hendes forskellige pligter i denne periode.

Han befinder sig i øjeblikket på ferie sammen med kronprinsesse Mary og deres børn. Han kan nyde, at han fortsat har et par ugers ferie, inden han skal vende hjem og overtage sin mors pligter.

SE og HØR oplyser desuden, at dronning Margrethe ikke kommer til at få selskab af nogle familiemedlemmer i den tid, hun opholder sig på Chateau de Cayx. Om hun kommer til at få selskab af andre gæster, melder mediet intet om.

Anbefalet til dig