Kongehuset deler glædelig nyhed om prins Joachim

16/9/20 06:45

Christian Granhøj Skouboe

Foto: Shutterstock
Nu er der nyt om prinsens tilstand efter han blev ramt af en blodprop i løbet af sommeren.

Kongehuset deler nu nyt om prins Joachim, der har måtte udsætte starten på sit nye arbejde som forsvarsattaché for Danmark. Prinsen skulle have startet på sit nye arbejde i begyndelsen af september. Her skulle prins Joachim være startet på sin nye hverdag, der har Den Danske Ambassade i Paris som omdrejningspunkt. Det blev dog ikke til noget, da prinsen tidligere på året blev ramt af en blodprop i hjernen. 

Nu ser det dog ud til at lysne, oplyser hoffet. Det kom ellers som et chok, da prinsen 24. juli blev ramt af en blodprop i hjernen. Få timer inden havde prins Joachim og prinsesse Marie ladet sig interviewe. Her var der ingen tegn på, at prinsen lænede sig op af et længere sygdomsforløb. Heldigvis reagerede prinsens nærmest hurtigt, da blodproppen satte ind. Kort efter blev prins Joachim indlagt på et hospital i den franske by Toulousse, hvor lægerne operererede ham for blodproppen.

Træder frem i denne uge

Indtil for nyligt har prins Joachim opholdt sig på Château de Cayx, hvor han har samlet kræfter efter operationen. Nu er prinsen, prinsesse Marie og deres to børn dog tilbage i deres hjem i den franske hovedstad Paris. Nu er prinsens jobstart ligeledes forstående. Det fortæller Kongehuset i en pressemeddelelse. 

Allerede i denne uge vil prinsen træde frem foran pressen og lade sig fotografere. 

"I anledning af Hans Kongelige Højhed Prins Joachims jobstart som forsvarsattaché på Den Danske Ambassade i Paris vil der fredag den 18. september 2020 være en fotomulighed foran ambassaden klokken 9.00" skriver Kongehuset. 

Det er tidligere blevet meldt ud, at prinsen ville starte med hjemmearbejde. Det er fortsat tilfældet. 

"Efter lægernes anvisninger foregår opstarten stille og roligt - herunder med hjemmearbejde, som jo også er helt i tråd med den generelle arbejdssituation i Paris som følge af covid-19," oplyses det.