Kongehuset: Hjerteskærende tragedie bliver til skattet tradition

Nyheder
Dronning Margrethe giver traditionen videre til sine børnebørn. Foto: Shutterstock
Som alle andre familier så har kongefamilien også deres egne private traditioner. Nu får offentligheden indblik i én af dem.

Mest læste i dag

Det danske kongehus deler meget med befolkningen, men - ligesom alle andre familier - så har de også private traditioner, som de ikke fortæller om. Nu fortæller den svenske avis Express om en tradition, som kvinderne i det danske kongehus fortsat holder i hævd. Traditionen blev i sin tid startet af dronning Margrethes oldemor. 

Hvis man ikke er helt frisk i kongerækken, så er dronning Margrethes oldemor Margaret af Connaught, som var sønnedatter af den britiske dronning Victoria. Margaret af Connaught og hendes søster Patricia fik hver foræret et guldarmbånd af deres forældre, som de to prinsesser skulle bære om venstre håndled. 

I 1915 besluttede Margaret af Connaught, at hun ville give gøre den betænksomme gave til en tradition, derfor forærede hun sin datter - dronning Ingrid - et guldarmbånd, der lignede det, som hun selv fik.

Traditionen fortsætter

Desværre gik det hverken værrre eller bedre end, at Margaret af Connaught døde alt for tidligt.  Prinsessen var kun 38 år, da en øreinfektion udviklede sig med ondartede skoldkopper, pusdannelse i kæbehulerne og blodforgiftning. Dronning Ingrid var på dette tidspunkt ti år gammel. 

Dronning Ingrid fortsatte sin moders tradition. Alle hendes tre døtre - Margrethe, Benedikte og Anne-Marie - fik hver især et guldarmbånd, da de fyldte fem år. I hvert fald en af de tre har fortsat traditionen. 

Nemlig dronning Margrethe. 

Selvom hun selv fik to sønner, så har dronningen aldrig glemt traditionen med guldarmbåndene. Så da hendes sønner selv begyndte at få døtre, valgte dronning Margrethe at holde traditionen i hævd. Både prinsesse Isabella, prinsesse Athena og prinsesse Josephine fik et guldarmbånd, da de små prinsesser fyldte fem år.

  

 

 

Det er danskerne bekendt, at de royale medlemmer af den danske kongefamilie har en række traditioner, som de følger – sikkert mange flere end vi har kendskab til.

En helt særlig tradition involverer pigerne i den danske kongefamilie. Traditionen blev startet af dronning Margrethes oldemor, skriver Express.

Artiklen fortsætter efter videoen

 

 

 

 

 

Siden er den blevet vedligeholdt af blandt andre Danmarks nuværende regent.

Et særligt guldarmbånd

Den danske kongelige slægt går over tusind år tilbage, og selv om den har udviklet sig meget over årenes løb, så er der fortsat nogle traditioner, der har hængt ved.

Én af dem startede, da dronning Ingrids mor Margaret af Connaught og hendes søster Patricia af deres forældre fik overrakt et guldarmbånd hver, som de skulle bære omkring venstre håndled.

I 1915 besluttede kronprinsesse Margareta at fortsætte traditionen, og hun gav derfor sin datter prinsesse Ingrid af Sverige et lignende armbånd af guld i fødselsdagsgave, da prinsessen fyldte fem år.

Kort tid efter ramte tragedien så familien, da prinsesse Ingrid som 10-årig mistede sin mor. Da blev guldarmbåndet noget, hun forbandt særligt med sin mor.

Gav det videre

Faktisk var armbåndet – og ikke mindst traditionen – noget som dronning Ingrid elskede så meget, at hun fortsatte den, da hendes tre døtre Margrethe, Benedikte og Anne-Marie nåede deres fem-års fødselsdag.

Siden er det for alvor blevet en fasttømret tradition i det danske kongehus. Af gode grunde har dronning Margrethe ikke haft muligheden for at begave en datter med et guldarmbånd, da hun og prinsgemalen kun fik sønner.

Alligevel har den danske regent formået at holde liv i traditionen. Hun har siden foræret sine børnebørn prinsesse Isabella, prinsesse Athena og prinsesse Josephine guldarmbånd, da de fyldte fem år.

JOURNALISTEN

Mest læste

Derfor gik grevinde Alexandra fra prins Joachim Grevinde Alexandra har ikke før sat ord på, hvad der medførte, at hun og prins Joachim blev skilt i 2005. I en kinesisk tv-dokumentar, der handler om grevinde Alexandra, har hun for første gang løftet sløret for, hvorfor kærligheden ikke holdt.
Ville ikke være med: Dette nægtede Puk Elgård at gøre i Go' Morgen Danmark I syv år var Puk Elgård vært på Go' Morgen Danmark - og undervejs var det særligt én udfordring, som hun svarede klart nej til.

Anbefalet til dig