Kongehuset melder ud om kronprinsesse Mary: Sådan kommer det til at foregå

Foto: Mads Claus Rasmussen/Ritzau Scanpix.

Dagen vil blive markeret med en række begivenheder.

Lørdag den 5. februar 2022 fylder kronprinsesse Mary 50 år. 

I den forbindelse vil kronprinsessens runde fødselsdag blive markeret med en række begivenheder i begyndelsen af januar og februar.

Det oplyser kongehuset på sin hjemmeside.

Det officielle program for fødselsdagen byder blandt andet på en tur på Koldinghus i Kolding for kronprinsesse Mary. Mandag den 31. januar åbner udstillingen ’Mary og Kronprinsesserne’ på Koldinghus, der tegner et portræt af Kronprinsessen og Kronprinsessens forgængere i Glücksborg-slægtens historie og sætter fokus på den opgave og de muligheder, der ligger i at være kronprinsesse.

Foto: Bo Nymann/Photographer Bo Nymann/Ritzau Scanpix.

Derudover vil kronprinsesse Mary også være til stede på Det Nationalhistoriske Museum på Frederiksborg Slot den 3. februar ved åbningen af udstillingen ’H.K.H. Kronprinsesse Mary 1972 – 2022’, som fortæller om Kronprinsessens personlige historie og betydning for det danske kongehus og Rigsfællesskabet gennem billeder, portrætter, dragter og personlige genstande. I forbindelse med udstillingsåbningen vil et nyt portræt af kronprinsesse Mary blive afsløret.

Fest på Rosenborg Slot 

Fredag den 4. februar samles gæster på Rosenborg Slot til gallataffel i anledning af Kronprinsessens fødselsdag. Dronning Margrethe er vært for taflet, hvor blandt andet den kongelige familie og repræsentanter for det officielle Danmark deltager.

Foto: Frederic Kern Via Www.imago-Images.de/Imago/Ritzau Scanpix

Andre begivenheder i forbindelse med 50-års fødselsdagen offentliggøres senere, oplyser kongehuset.