Kongehuset runder særlig milepæl: Får 1 million

Af: Mie M.B

|

16/01/2024

Foto: Dennis Stenild, Kongehuset ©
Foto: Dennis Stenild, Kongehuset ©
Tronskiftet søndag gjorde kæmpe forskel

Mest læste i dag

Mandag aften rundede kongehuset en bemærkelsesværdig milepæl med deres Instagram-konto, der nu har over én million følgere. Den betydelige stigning skete i kølvandet på det nylige tronskifte, hvor den nye kong Frederik 10. og dronning Mary blev hædret og elsket af danskerne. Det skriver Billedbladet.

De seneste to dage har været præget af massiv opmærksomhed omkring det nye kongepar, der ikke kun modtog stor anerkendelse i Danmark, men også internationalt, hvilket resulterede i positiv omtale af Danmark og dets kongehus i udenlandske medier.

Instagram-profilen har ikke kun tiltrukket mange følgere, men har også genereret imponerende engagement. En video, der viser kongefamilien på balkonen på Christiansborg Slot, er blevet set hele 9,5 millioner gange og har modtaget næsten 500.000 likes.

Kongehuset dukkede op på Instagram den 31. maj 2016 med en debut, der indeholdt et smukt portræt af dronning Margrethe. Den daværende Kronprins tog det første billede, med teksten der lød: "Kongehuset er i dag gået på de sociale medier og har lanceret en officiel Instagram- og Facebookprofil. H.K.H. Kronprinsen har taget det første billede af H.M. Dronningen til Instagram."

Sammenlignet med andre skandinaviske kongehuse har det danske kongehus et markant større følgerskab. For eksempel har det svenske kongehus 619.000 følgere på deres Instagram, mens det norske kongehus har 349.000 følgere. På Facebook har kongehuset også en betydelig tilhængerskare med 393.000 følgere.

Mest læste

Derfor gik grevinde Alexandra fra prins Joachim Grevinde Alexandra har ikke før sat ord på, hvad der medførte, at hun og prins Joachim blev skilt i 2005. I en kinesisk tv-dokumentar, der handler om grevinde Alexandra, har hun for første gang løftet sløret for, hvorfor kærligheden ikke holdt.
Ville ikke være med: Dette nægtede Puk Elgård at gøre i Go' Morgen Danmark I syv år var Puk Elgård vært på Go' Morgen Danmark - og undervejs var det særligt én udfordring, som hun svarede klart nej til.

Anbefalet til dig