Kongehuset siger stop: Det er ulovligt

23/01/2020

Christian Granhøj Skouboe

Dronning Margrehte ved en tidligere lejlighed. Foto: Shutterstock
Salg og køb af danske ordener er ulovligt. Alligevel kan de eftertragtede ordener købes flere steder på internettet.

Mest læste i dag

Flere danske ordener er dukket op på den amerikanske auktionsside Ebay.com. Ordnerne er tildelt som en ære fra det danske konghus, men kan nu købes for kolde kontanter på internettet. Det skriver mediet A4 Nu

Salget af de danske ordener ulovligt. Det slår Kongehuset fast. Selvom ordnerne tildeles af kongehuset, så er de nemlig ikke modtagerens ejendom. 

"Danske ordeners insignier – dvs. de synlige beviser på Dannebrogordenen og Elefantordenen som for eksempel ridderkors – er alene tildelt ordensmodtageren med tilbageleveringspligt, hvilket reelt vil sige til låns," skriver kogenhuset i et svar til A4 NU. 

Derudover fortæller kongehuset, at de løbende holder øje med danske ordener, der dukker op på salgssider på internettet. Hvis man opdager en orden er til salg, så gør kongehuset indsigelse mod salget og kræver at ordnen leveres tilbage til hoffet. Kongehuset oplyser ligeldes, at det for nyligt er lykkedes dem at bremse salget af ordner på en internetauktion, men det kan være vanskelligt især når auktionerne foregår i udlandet. 

Det er iøvrigt også ulovligt at købe ordnerne, så selvom man bliver fristet af et godt tilbud på internettet, så er det bedst at modstå fristelsen. 

Anbefalet til dig