Kongeparret med uventet nyt: Sker ikke i år

Af: Amalie L.

|

11/10/2024

Nyheder
Genrefoto: MGDK
Genrefoto: MGDK
Efter 20 år holder de en pause.

Lige nu læser andre også

Efter 20 år med prisuddelinger, stjernestunder og støtte til kunst og sociale projekter, tager Kronprinsparrets Priser i år en uventet pause. Siden 2004 har Kronprinsparret sammen med Bikubenfonden hædret en række kunstnere og sociale initiativer – men i 2024 bliver det anderledes.

Det skriver Ekstra Bladet

Årets show vil stadig finde sted med både kong Frederik og dronning Mary som æresgæster, og det vil blive sendt live på DR1. Dog bliver der ingen priser, oplyser Bikubenfonden i en pressemeddelelse.

Men Bikubenfonden forsikrer, at det blot er en midlertidig pause. I 2025 vender det hele tilbage med en fornyet udgave af prisuddelingen, som skal markere overgangen til en ny æra for prisuddelingen.

Koncert som erstatning

Selvom prisuddelingen er sat på pause, vil showet stadig være en festlig begivenhed. En række tidligere prismodtagere, heriblandt Jada, Tina Dickow, Emma Sehested Høeg og bandet Zar Paulo, vil stå på scenen.

Arrangementet finder sted den 5. november på det spillestedet Store Vega på Vesterbro i København. Billetterne er til salg for offentligheden, så alle kan få en chance for at deltage i festlighederne. 

Ellers kan man se med på DR1 og DRTV den 9. november.

Hvad skal priserne hedde nu? 

En interessant detalje, som endnu er uklar, er, hvad prisuddelingen skal hedde fremover. Med Frederiks nye rolle som konge, spekulerer mange i, om vi i 2025 vil få en prisuddeling med et nyt navn. 

Både Bikubenfonden og kongehuset holder dog kortene tæt ind til kroppen, og vi må vente til næste år for at få svaret.

Anbefalet til dig