Konsekvens af fuld genåbning: Nu sker der en stigning

28/4/22 08:00

Ida Hansson

Foto: Shutterstock
Alt flere har skrottet hjemmekontoret, og det har haft en effekt på antal indbrud i de danske hjem.

Mens coronaen rasede i Danmark, faldt antallet af indbrud ganske betragteligt. Men efter den fulde genåbning, er der nu sket en lille stigning i antallet af anmeldelser om ubudne gæster i danske hjem.

I første kvartal af 2022 steg antallet af indbrud i danske hjem i forhold til samme periode for et år siden. Der er tale om en stigning fra 3.377 indbrud i beboelser i 4. kvartal 2021 til 3.733 i 1. kvartal 2022, svarende til en stigning på 11 pct.

Mellem de samme kvartaler sidste år skete der et mindre fald på knap 0,5 pct.

Ifølge ejendomsmæglerkæden Nybolig hænger stigningen sammen med den fulde genåbning af samfundet, som har medført, at stadig flere danskere nu har lagt hjemmekontoret på hylden og er vendt tilbage til at møde ind på arbejdspladsen. Det oplyser de i en pressemeddelelse. 

"Den omfattende aktivitet i danske hjem under coronapandemien skræmte tyvene væk. Men nu er mange igen begyndt at møde fysisk ind på deres arbejdsplads, og det giver igen landets tyve bedre betingelser for at bryde ind. Derfor ser vi denne begyndende stigning," siger Alexander Falck Winther, pressechef i Nybolig.

Foto: Shutterstock

Foto: Shutterstock

Selvom der er tale om en stigning i antallet af anmeldte indbrud i takt med at restriktionerne er fjernet, er det ikke en udvikling, der bør at give anledning til stor bekymring for boligejere bredt set, vurderer Nybolig.

"Der er rigtigt nok tale om en stigning, men sammenligner vi med indbrudsstatistikkerne for et årti siden, var antallet af anmeldte indbrud i 1. kvartal 2012 hele 11.402. Der er derfor tale om et niveau, som i dag er tre gange lavere end for et årti siden," siger Alexander Falck Winther og tilføjer:

"Danskernes forebyggende indsatser har båret frugt, og større bevidsthed om tyverisikring af hjemmet har nedbragt antallet af indbrud over tid. Stadig flere danskere får installeret sensorstyret lys og kameraovervågning, som virker præventivt mod indbrud."