Konsekvenser af Putins krig: En verdensomspændende sundhedskatastrofe kan være lige om hjørnet

23/6/22 12:30

Ida Hansson

Foto: Shutterstock
Putins krig har konsekvenser for hele verden.

Ukraine er blevet beskrevet som "Europas brødkurv" og var en af ​​verdens største eksportører af hvede, majs og solsikkeolie, før Rusland indledte den ødelæggende krig i februar.

Men den russiske invasion og Moskvas udvinding af adgangen til de sydlige havne, herunder Odesa, har standset meget af denne strøm og truet verdens fødevareforsyninger.

Den britiske udenrigsminister Liz Truss advarede om, at krisen skabt af Putin er "hastende" og skal løses i den næste måned for at undgå "ødelæggende konsekvenser".

Liz Truss sagde, at Storbritanniens langvarige alliance med Tyrkiet er "vigtigere end nogensinde" på et tidspunkt, hvor "sikkerhed, suverænitet og selvbestemmelse er truet".

Hun sagde, at landene arbejder "tæt sammen", især for at få "kornet ud af Ukraine".

Det skriver The Sun.

I mellemtiden vil den globale fødevarekrise udløst af krigen i Ukraine dræbe millioner, ved at efterlade de sultne mere sårbare over for smitsomme sygdomme, hvilket potentielt udløser verdens næste sundhedskatastrofe, har lederen af ​​en større hjælpeorganisation advaret.

De afledte virkninger af fødevaremanglen betyder, at mange vil dø ikke kun af sult, men af ​​at have et svagere forsvar mod infektionssygdomme på grund af dårlig ernæring.

Peter Sands, administrerende direktør for den globale fond til bekæmpelse af aids, tuberkulose og malaria, sagde: "Jeg tror, ​​vi sandsynligvis allerede har begyndt vores næste sundhedskrise. Det er ikke et nyt patogen, men det betyder, at mennesker, der er dårligt ernærede, vil være mere sårbare. til de eksisterende sygdomme.

"Han bruger fødevaresikkerhed som et hårdt krigsredskab. Han har blokeret ukrainske havne og stopper 20 millioner tons korn, der eksporteres over hele kloden, hvilket holder verden til løsesum," lød det fra udenrigsminister Liz Truss.