Kontakttallet stiger: Smitten breder sig i hele landet

15/12/2020

Christian Granhøj Skouboe

Foto: Shutterstock
Det bekræftes nu, at kontakttallet igen er steget.

Mest læste i dag

Begrebet kontakttal er et af dem, som mange danskere nok første gang stiftede bekendtskab med under coronaepidemien. 

Tallet viser om epidemien er faldende, stabil eller stigende. Desværre er det sidste tilfældet. Det fortæller sundheds- og ældreminister Magnus Heunicke (S) tirsdag på Twitter. Nyheden kommer kort efter, at flere medier erfarer, at resten af Danmarks åbne kommuner nu også lukkes ned. 

Samtidig er der igen registreret næsten 3000 nysmittede i det fogangne døgn. Det fortalte Statens Serum Institut først på eftermiddagen, da instituttet offentliggjorde de daglige smittetal. Helt præcist er der tirsdag 2.992 nye smittede. 

Stiger i hele landet

På den baggrund kunne sundheds- og ældreminister Magnus Heunicke tirsdag på Twitter fortælle, at kontakttallet nu er steget igen. 

"SSI (Statens Serum Institut, red.) har i dag udregnet kontakttallet til at være 1,2," skriver Heuncike, inden han tilføker: 

"Hvilket vil sige, at smitten fortsat er stigende. I alle dele af landet er smitten opadgående, dog særligt i Region Hovedstaden."

Afslutningvis kommer Magnus Heunicke med en opfordring til alle borgere. 

"Det er helt afgørende, at vi står sammen om at bremse smitten. Det er nu," afslutter sundheds- og ældreminister Magnus Heunicke. 

 

Anbefalet til dig