Kopenhagen Fur lukker virksomhed: Pels-legende langer ud efter regeringen

12/11/20 19:54

Mathias Busekist

Kopenhagen Fur laver lukkes ned, da alle mink skal aflives.

Pelshuset Kopenhagen Fur lukker. Det oplyser virksomhedes direktør, Jesper Lauge Christensen, i TV2-programmet Business Class. Det skriver TV2. 

Det bliver oplyst i en pressemeddelelse, at de vil foretage en kontrolleret nedlukning i to til tre år. 

Virksomheden, hvis store speciale er at producere pels af mink, har valgt at lukke, da regeringen har besluttet, at alle mink i Danmark skal aflives. 

Kopenhagen Fur har 300 ansatte. De er sågar verdens største auktionshus for pels.

Cluster 5 har bragt dem i knæ

Coronavirussen begyndte at sprede sig til Danmarks mink i juni, men i sidste uge blev det bekræftet, da regeringen onsdag kunne oplyse, at de alle skulle aflives. 

Det skyldes, at coronavirussen, der har muteret sig i mink, havde spredt sig til mennesker. 

Danmark står dermed overfor at skulle aflive 15 millioner mink. 

Regeringen anerkender på pressemødet, at der er tale om en foreløbig nedlukning af minkerhvervet de kommende år. 

Pels-legende rørt til tårer

Torben Nielsen var adm. direktør for Dansk Pelsavlerforening i 23 år og dets auktionshus Kopenhagen Fur, indtil han stoppede i 2016. 

Det blev torsdag aften officielt, at Kopenhagen Fur lukket ved udgangen af dette år. Torben Nielsen mener, at det ikke kun handler om pels, men også historie. 

"Det er væk. Det er historie. Al den ekspertise og alt det fantastiske samarbejde i udlandet er væk, væk, væk. Det er så trist. Det er sjældent, at voksne mænd som mig skal tørre tårerne væk. Men det har jeg gjort," siger Torben Nielsen til Ekstra Bladet. 

Torben Nielsen mener, at det hele er en udløber af, at regerigen fik øget sin magt. 

"Jeg håber, at de store omkostninger - både menneskeligt og økonomisk - betyder, at folketinget aldrig afgiver magten til en regering. Man skal ikke give mennesker magt, hvis de ikke kan kontrollere den."