Kort efter fødsel: Nu trækker Lise Baastrup overskrifter igen

10/05/2023

Jesper Bengtson

Foto: Liselotte Sabroe/Ritzau Scanpix
Skuespillerinden, Lise Baastrup, er en populær dame for tiden.

Mest læste i dag

Det er blot små tre måneder siden, at Lise Baastrup fik endnu en datter med sin mand, Jacob Dahl.

Og allerede nu trækker skuespillerinden overskrifter igen.

Lise Baastrup får nemlig en helt særlig rolle i en ny sæson af en yderst populær hit-serie på TV 2.

Fra 7. maj kan brugerne på TV 2 Play igen følge Dan Sommerdahl og resten af Helsingør Politi i efterforskningen af nye mord, når den populære krimiserie 'Sommerdahl' er tilbage med fjerde sæson. 

'Sommerdahl' får desuden premiere på TV 2 Charlie 14. maj.

Dan Sommerdahl, der spilles af Peter Mygind, er en efterspurgt herre. Særligt når der er nye mord og dystre hemmeligheder i det solbeskinnede Helsingør. 

Men den populære chefefterforsker er også efterspurgt uden for Danmarks grænser. 

Siden 'Sommerdahl' første gang blev sendt 1. marts 2020, er krimiserien blevet solgt til broadcastere verden over.

Sådan skriver TV 2 i en pressemeddelelse.

Seere i blandt andet Frankrig, USA, Sverige, Storbritannien, Grækenland, Australien og Senegal ser også med. Serien bliver indtil videre sendt i cirka 40 lande.

Det brede publikum

Dan Sommerdahls store popularitet ses også på TV 2 Play, hvor de seneste tre sæsoner, der oprindeligt er produceret til TV 2 Charlie, har godt fat i de yngre seere. En tredjedel af alle TV 2 Play-brugere under 50 år har set tredje sæson af 'Sommerdahl'.

- På TV 2 er det vigtigt, at vi fortæller historier, som inviterer alle med ombord. 'Sommerdahl' er forankret i et stærkt karaktergalleri, hvor alle kan finde nogen at spejle sig i uanset køn eller alder, siger David Østerbøg og fortsætter:

- Derudover har hovedforfatter Lolita Bellstar og resten af det dedikerede produktionshold skabt en serie med et trygt univers præget af dansk sommer, hvor seerne bliver underholdt, overrasket og oplever store følelser, mens de kan gætte med på de mange mordgåder.

Gamle kendinge og nye ansigter

Ud over gensynet med de velkendte skuespillere Peter Mygind, Laura Drasbæk, André Babikian, Lotte Andersen, Mathias Käki Jørgensen og Mia Højgaard kan seerne glæde sig til at opleve Lise Baastrup som politienhedens nye kollega i fjerde sæson. 

Her spiller Baastrup politibetjenten Nadia, der har speciale som undercoverbetjent, hvilket viser sig at være netop det, holdet står og mangler.

Dan Sommerdahl og kollegerne åbner fjerde sæson 7. maj på TV 2 Play og 14. maj på TV 2 Charlie med et mord på den lokale vindronning.

Allerede 8. maj 2023 starter optagelserne til femte sæson af 'Sommerdahl', som forventes at få premiere i 2024.