Kort efter forbrydelser mod unge piger: Nu kommer TV 2-værten Janni Pedersen med vigtigt opråb

04/05/2023

Jesper Bengtson

Foto: Thomas Lekfeldt/Ritzau Scanpix
TV 2-værten Janni Pedersen har et klart budskab, hun gerne vil have ud.

Mest læste i dag

Det er ikke længe siden, at en 32-årig mand blev varetægtsfængslet for at have kidnappet en 13-årige pige.

I selvsamme sag er han sigtet for at have voldtaget den unge pige, men det er ikke den eneste sag, den 32-årige mand er sigtet i.

Kort efter varetægtsfængslingen fortalte politiet på et pressemøde, at han yderligere var tiltalt for mordet på Emilie Meng.

Janni Pedersen, der er journalist og tidligere kriminalreporter, har også fulgt sagen om den 32-årige tæt.

De forfærdelige seksualforbrydelser, der bliver begået mod unge piger, har fået Janni Pedersen til at komme med et opråb til samtlige danskere, da hun mener, der er mulighed for forbedring på denne front.

Opråbet kommer hun med i podcasten ‘Skål Søster’.

Janni Pedersen påstår, at danskerne står på ryggen af en samfundshistorie, hvor kvinder har været anset for at være mindre værd end mænd.

Og det mener hun stadig, at man kan se i dagens samfund.

Hun påpeger som argument, at mænd er meget tilbøjelige til at seksualisere kvinder, og tale om dem i en nedladende tone.

Janni Pedersens opsang går på, at man skal sige fra, så snart man hører, at kvinder bliver seksualiseret eller nedgjort.

I radioprogrammet kæder hun de nedladende kommentarer sammen med de nylige seksualforbrydelser.

I podcasten forklarer hun nemlig, at det ikke ville overraske hende, hvis de gerningsmænd, der har begået seksualforbrydelser, har gået i kredse, hvor der er blevet talt nedladende om kvinder.

Sådan skriver Newsner.

Her fastslår hun dog, at tidligere venner til seksualforbrydere ikke skal have skylden for noget som helst, men hun bruger sagerne, der har haft stor opmærksomhed, til at italesætte det vigtige emne.

“Hvis tre drenge sidder sammen og ser fjernsyn, og en af dem omtaler kvinden på skærmen som en klam ko, skal man lære drengene i en tidlig alder at slå ned. Drenge må ikke sidde stiltiende og acceptere, at nogen taler på den måde, for hvis drengen slipper afsted med det, vil han tro, at det er okay at omtale kvinder sådan i fremtiden”, udtaler hun i podcasten.