Kort efter Jon Stephensen-sagen: Nu er der mere trist nyt for Lars Løkke Rasmussen

01/05/2023

Jesper Bengtson

Foto: Shutterstock
De dårlige meddelelser lader til at stå i kø for Lars Løkke Rasmussen og Moderaterne.

Mest læste i dag

Hos Moderaterne har Jon Stephensen-sagen fyldt meget på det seneste.

Han havde tidligere udvist upassende adfærd overfor flere kolleger i teaterbranchen, og nu pustede han til ilden, da han havde sendt en upassende SMS til en yngre partifælle.

Partiet med Lars Løkke Rasmussen har derfor trukket overskrifter på en uheldig baggrund, men det stopper ikke her for partiformanden.

Nu er der nemlig mere trist nyt for Lars Løkke Rasmussen og partiet Moderaterne.

En ny Voxmeter-måling viser nemlig, at Moderaterne blot ville modtage 7,2% af stemmerne, hvis der blev udskrevet valg imorgen.

Det er den dårligste Voxmeter-måling siden valget i 2022 for regeringspartiet.

Til valget fik partiet hele 9,2% af stemmerne, men efter kulturordføreren, Jon Stephensens, skandale, er der flere vælgere, der har valgt at kigge andre veje.

Partiet har dog i fællesskab med hovedpersonen reageret på den upassende SMS, Jon Stephensen sendte, og han er nu på orlov til den 3. oktober.

Den nyeste Voxmeter-måling viser yderligere, at både Venstre og Socialdemokratiet er gået tilbage siden valget.

Det vil sige, at alle regeringspartier har taget et skridt tilbage, siden der blev stemt tilbage i november 2022. Det kan kædes sammen med den store utilfredshed, der var blandt danskerne, da regeringen fik afskaffet Store bededag.

Socialdemokratiet er gået tilbage med 5,9% siden valget, og hvis der blev udskrevet valg imorgen, ville de få omtrent 21,6% af danskernes stemmer.

Regeringen ville i dag kunne skrabe 68 mandater sammen, og det må siges at være noget af en tilbagegang, da de i sin tid kunne stille 89 mandater.