Kort efter Lidls meddelelse om ingen tobak i 2029: Nu sker det for første gang nogensinde i Danmark

Nyheder
Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock
I dagligvarekæden sker det for første gang nogensinde.

Mest læste i dag

Det er ikke længe siden, at Lidl offentliggjorde, at tobak ikke vil være at finde i butikken fra 2029.

Men nu tyvstarter kæden allerede på det nye koncept.

I februar kom det frem, at Lidl havde opkøbt den tidligere Aldi-butik på Skagensvej 100 i Hjørring. 

Derfor har dagligvarekæden den seneste tid arbejdet på at klargøre den 819 m2 store butik med Lidls butikskoncept og oplæring af nye medarbejdere, heriblandt 11 tidligere Aldi-ansatte. 

I morges kunne butikkens team med butikschef, Kim Holm Jensen, i front endelig byde kunderne i Hjørring inden for med varm kaffe bagværk og andre smagsprøver.

Lidls første tobaksfrie butik

Butikken i Hjørring er Lidls nr. 140 butik i Danmark med præcis samme butikskoncept og friske produkter af god kvalitet til gode priser som i de øvrige butikker. 

Alligevel skiller butikken sig markant ud, da den er Lidls første tobaksfrie butik.

Discountkæden har nemlig besluttet at udfase al salg af tobak inden udgangen 2028, og i den forbindelse vil alle nye Lidl-butikker ikke have cigaretter og anden tobak på hylderne, ligesom det vil blive udfaset fra Lidls øvrige butikker de næste fem år.

”På trods af prisstigninger, tobak gemt under disken og neutrale cigaretpakker, er antallet af rygere i Danmark ikke blevet mindre siden 2020. Det er stadig for let for danskerne at begynde at ryge og for svært at holde op, når tobak er så let tilgængeligt som det er i supermarkedet i dag. Som dagligvarekæde mener vi, at vi har et ansvar for, hvad vi har på hylderne og derfor fjerner vi tobakken,” siger Jens Stratmann, adm. direktør i Lidl Danmark.

Håber på opbakning fra kunderne

Initiativet møder stor opbakning af Kræftens Bekæmpelse, som håber, at initiativet vil brede sig til resten af dagligvarebranchen, da det vil åbne op for helt nye muligheder inden for tobaksforebyggelse.

Som det er med al forandring, kræver det tilvænning, og spørger man butikschef, Kim Holm Jensen, har han et stort ønske til kunderne i Hjørring:

”Vi er stolte over at vores butik i Hjørring er den første, der bidrager til forhåbentlig at nedbringe den triste statistik omkring rygning, der hvert år koster mange menneskeliv.”, siger Kim Holm Jensen.

Selvom Lidl har haft over hundrede butiksåbninger, var denne alligevel en der gik i historiebøgerne for dagligvarekæden. Butikken i Hjørring er nemlig Lidls første tobaksfrie butik.

Mest læste

Derfor gik grevinde Alexandra fra prins Joachim Grevinde Alexandra har ikke før sat ord på, hvad der medførte, at hun og prins Joachim blev skilt i 2005. I en kinesisk tv-dokumentar, der handler om grevinde Alexandra, har hun for første gang løftet sløret for, hvorfor kærligheden ikke holdt.
Kvinde lægger 2 opvasketabs i vaskemaskinen - og se så magien ske Flere danskere har oplevet problemet, og det kan løses med denne simple metode.

Anbefalet til dig