Kort efter store rygter: Mette Frederiksen sætter nu ord på sin fremtid

Nyheder
Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock
Nu taler Mette Frederiksen ud om rygterne, der går på, at hun allerede til september kan være fortid som dansk statsminister.

Lige nu læser andre også

Rygterne går på, at Mette Frederiksen er blandt kandidaterne til at blive NATO’s generalsekretær, hvilket ville kræve hendes afgang som dansk statsminister.

Fredag gav det norske medie VG meldingen, der lød på, at Mette Frederiksen var i spil til at afløse norske Jens Stoltenberg på posten som NATO’s generalsekretær til september.

Nu taler Mette Frederiksen selv ud om rygterne og sin egen fremtid.

Den danske statsminister fortæller nemlig, at hun ikke er kandidat til at overtage den post, som danske Anders Fogh Rasmussen besatte i perioden fra august 2009 til september 2014.

Sådan skriver TV 2.

Mette Frederiksen fortæller, at hun er enormt glad for at være dansk statsminister, og at hun ikke er kandidat til at overtage den ellers fornemme post hos NATO:

“Jeg har set den norske artikel og tror, at det er sådan, at når vi nærmer os, at posterne skal besættes, så vil der være forskellige rygter. Men jeg er ikke kandidat. Det kan jeg afvise. Jeg er meget, meget glad for at være statsminister i Danmark, udtaler hun.

B.T.’s politiske kommentator, Joachim B. Olsen, udtalte i forbindelse med rygterne, at det var usandsynligt, at Mette Frederiksen endte på NATO’s toppost.

Her påpegede han blandt andet, at det ville være yderst mærkværdigt, at hun skulle forlade nyligt oprettede midterregering allerede nu.

Anbefalet til dig