Kort efter stort opråb fra 'Vild med dans'-stjernen, Neel Rønholt: Nu reagerer Paprika Steen og Silas Holst

04/05/2023

Jesper Bengtson

Foto: Ólafur Steinar Rye Gestsson/Ritzau Scanpix
Flere danske kendisser har reageret i kølvandet på et helt særligt debatindlæg.

Mest læste i dag

Studentertiden er lige om hjørnet.

Der går ikke lang tid, før det næste kuld studenter er klar til at fejre færdiggørelsen af gymnasiet.

Afslutningen af gymnasiet er markeret ved en masse traditioner og festligheder, som ikke går manges næser forbi.

Tusindvis af unge mennesker ser hvert år frem til at få huen på hovedet, da det er startskuddet til mange uger med fest og glade dage, hvor der også venter en studenterkørsel.

Dog er det ikke alle unge, der har mange festligheder og arrangementer at se frem til.

Gymnasieeleven, Naja Egekvist Groth, skriver i et debatindlæg i Politiken, at hun ikke er inviteret til flere af klassekammeraternes studentergilder.

Debatindlægget handler ikke om raseri over de manglende invitationer, men det handler tværtimod om, at hun skammer sig over ‘manglende popularitet’, der ifølge hende selv er skyld i de manglende invitationer.

Sådan skriver B.T.

Neel Rønholt, der spiller mor til Tinka i den evigt populære julekalender ‘Tinka’, blev dybt rørt af at læse gymnasieelevens debatindlæg, og det har fået hende til tasterne.

I et opslag på Instagram udtrykker hun, hvordan hun har det efter at have læst debatindlægget:

“Jeg fik simpelthen så ondt i maven af at læse den artikel! Især når hun skriver at HUN skammer sig over ikke at være inviteret. Det er virkelig ikke hende der skal sidde med en følelse af skam!”, skriver Neel Rønholt i sit opslag.

Ifølge Neel Rønholt ligger en del af ansvaret hos forældrene, der skal lære sine børn, at de er en del af et fællesskab:

“At blive holdt udenfor og ikke inviteret med, gør ondt ligegyldigt hvor gammel man er. Jeg forstår ærligt ikke hvor forældrene er i de her situationer. Vi har et ansvar over for vores børn om, at lære dem at de er en del af et fællesskab”, skriver hun.

Neel Rønholt har fået stor tilslutning til sit opråb, hvor flere andre danske kendisser har kommenteret hendes opslag.

Blandt andet erklærer Silas Holst, at han er klar til at række ud til gymnasieeleven:

“Kan du sende link til den frygtelige artikel? Hende og hendes 3 venner skal vi da have fat i”, skriver ‘Vild med dans’-veteranen på Neel Rønholts opslag.

Skuespillerinden Paprika Steen kunne heller ikke holde sig fra tasterne, da hun have læst Neel Rønholts opslag:

“Jeg blev hvidglødende af raseri da jeg læste det. Fik sådan lyst til at skrive til hende at hun var klog smuk og modig og at alt godt kommer til hende. TÆNK det bare bliver accepteret af forældre og venner..?”, skriver hun.

Gymnasieeleven, Naja Egekvist Groth, fortæller til B.T., at de mange reaktioner og den store bevågenhed omkring hendes opslag betyder meget for hende.

Anbefalet til dig