Kort efter uhyggelige episoder: Nu udsendes advarsel vedrørende MitID

Nyheder
Foto: PR
Foto: PR
Nu bliver borgerne advaret.

Lige nu læser andre også

Efter en chokerende episode, hvor to ældre kvinder i 80'erne blev ofre for bedrageri, har politiet nu udsendt en advarsel til borgerne.

Onsdag eftermiddag blev disse kvinder, der begge er bosiddende i Slagelse, udsat for en kynisk svindel, der har vakt dyb bekymring.

Det skriver Sydsjællands og Lolland-Falsters Politi i deres døgnrapport.

I det første tilfælde blev en kvinde kontaktet af en mand, der påstod, at hendes konto var blevet hacket, og at hun havde brug for et nyt betalingskort.

Han instruerede hende til at udlevere sit nuværende kort og eventuelle smykker til en 'medarbejder', der ville komme forbi og hente dem. Kvinden overgav sit kort og en ring, men blev mistænksom kort tid efter og fik spærret sit kort, før der kunne hæves penge.

I en lignende hændelse blev en anden kvinde narret til at udlevere sine betalingskort og kontanter til en falsk bankmedarbejder. I dette tilfælde lykkedes det bedragerne at hæve kontanter fra kortene.

Politiet advarer

Politiet advarer nu borgerne om at være yderst forsigtige.

De understreger, at hverken banken, politiet, kommunen eller andre offentlige myndigheder vil kontakte borgere for at anmode om betalingskort, MitID, pin-koder eller lignende oplysninger.

De anbefaler kraftigt, at man straks afbryder sådanne samtaler og foretager et kontrolopkald til bankens officielle telefonnummer eller til politiets servicecenter.

Anbefalet til dig