Kort før start: Mere trist nyt for Jonas Vingegaard

05/3/23 06:41

Henrik Rothenbücher

Eliseo Trigo/EPA/Ritzau Scanpix
Jonas Vingegaard er først blevet ramt af en regelændring, og nu er der kommet mere trist nyt til den danske Tour de France-vinder.

Jonas Vingegaard er uden tvivl blevet et af de allerstørste sportsnavne i Danmark, hvilket kom efter forrige sommer, hvor han vandt det prestigefyldte cykelløb Tour de France.

Den danske tourvinder deltager også ved denne sommers tour, men inden da skal han blandt andet varme op i løbet Paris-Nice, der begynder i dag søndag. 

Paris-Nice er et stort etapeløb, der blandt andet arrangeres af de samme folk, som står bag Tour de France, og helt særligt ved dette års løb er, at også Tadej Pogacar - den største udfordrer til Tour de France - deltager i løbet.,Det betyder, at vi allerede fra i morgen begynder at få en forsmag på, hvordan de to rytteres styrkeforhold er overfor hinanden flere måneder før Tour de France.

Til gengæld så er Jonas Vingegaard blevet ramt af uheld, da en af hans vigtigste hjælperyttere, Christophe Laporte, er blevet syg. Han stiller derfor ikke til start i Paris-Nice, og det er altså en bét for Vingegaard.

Det betyder, at Jombu-Visma starter med følgende ryttere.

  • Jonas Vingegaard

  • Olav Kooij

  • Steven Kruiswijk

  • Rohan Dennis

  • Nathan Van Hooydonck

  • Edoardo Affini

  • Tobias Foss

  • Jan Tratnik

Regelændring giver besvær for Jonas Vingegaard

Kort inden starten på dette års Paris-Nice kom der endnu en trist nyhed for Jonas Vingegaard. Arrangørerne bag Tour de France og Paris-Nice har nemlig valgt at lave en regelændring på holdenkeltstarten.

Det betyder, at i stedet for, at tiden er gældende for den fjerde eller femte rytter der kommer i mål, som normalt er normen, så tæller den allerede ved første rytter, der kommer i mål.

Dette er særdeles ærgerligt for Jonas Vingegaard og hans team Jumbo-Visma mandskab, da de netop mestrer denne disciplin. Det er til gengæld en fordel for de konkurrerende hold, der ikke har ligeså mange gode holdenkeltstartsryttere.