Kræftramte Esben Dalgaard: Som at kaste sig ud af et fly

27/1/23 07:59

Nicolai Haugsted

Foto: Claus Bech/Ritzau Scanpix
Den folkekære skuespiller taler ud om hans tilværelse med den dødelige sygdom.

Én ting er at få konstateret kræft. En anden er at blive erklæret rask, for derefter at få melingen om, at sygdommen er kommet tilbage - og er uhelbredelig.

Men det er desværre den situation skuespilleren og tidligere “Vild med dans” deltager, Esben Dalgaard, lever med.

Det skriver Ekstra Bladet der har interviewet den optimistiske skuespiller til pressemødet på den nye TV2-dramaserie “Dansegarderoben” som han medvirker i.

For halvandet år siden brød den triste nyhed om, at den kræft som Dalgaard var blevet kureret for, nu var vendt tilbage i stadie fire. Denne gang havde sygdommen spredt sig til flere steder i kroppen, som for eksempel halsen, leveren og ryggen.

Men skuespilleren ønsker ikke at sygdommen skal blive en tabu. Han er derfor ikke bange for at tale om sygdommen.

“Tak, fordi du spørger. Jeg elsker, når folk spørger. Det er vigtigt, at vi bliver ved med at tale med hinanden. Også om de svære ting” udtaler skuespilleren sig til mediet.

“Jeg har det godt. Jeg har modtaget min behandling i lidt over halvandet år, må det være. Og det har gjort nogle gode ting for min krop. Nu er jeg så faktisk på en pause i min behandling, det er sådan noget, man skal være”.

Selvom den nye behandling virker, så kan pauserne være mentalt udfordrende. Skuespilleren sammenligner det med at springe ud i frit fald.

“Jeg har hele tiden sagt, at det at få kræft, det er som at kaste sig ud af et fly. Og så får du noget behandling, den ved du ikke om virker. Det er at trække faldskærmen. Folder den sig nu ud, eller folder den sig ikke ud”

“Min behandling virkede så heldigvis for mig. Faldskærmen foldede sig ud. Men når jeg nu skal holde en pause, så kan det godt føles lidt som at gå i frit fald igen og så håbe på, at man ikke rammer jorden” udtaler den håbefulde film- og TV-stjerne.

Dalgaards nye behandling har heldigvis vist sig at blive taget godt imod af kroppen. Behandlingen er dog forholdsvis ny, så det er fortsat uklart hvordan fremtidsudsigterne ser ud.

- Så længe, at vi har den situation, at behandlingen virker, så kan man holde kræften i skak i lang tid. Der er bare det med den behandling, jeg modtager, at den er forholdsvis ny.