Krigen går ind i den mest aggressive fase: Putin vil ødelægge alt

25/5/22 09:00

Ida Hansson

Foto: Shutterstock
Nu går krigen ind i en ny fase.

Det ukrainske forsvarsministeriums talsmand Oleksandr Motuzyanyk har sagt, at russiske styrker ikke har opgivet forsøg på at krydse floden i Donbas-regionen.

"Nu observerer vi den mest aktive fase af den fuldskala aggression, som Rusland udfoldede mod vores land. Situationen på [øst]fronten er ekstremt vanskelig, fordi dette lands skæbne måske bliver afgjort [der] lige nu," har Oleksandr Motuzyanyk udtalt.

Den ukrainske præsident Zelensky, har i sin daglige briefing kaldt situationen i den østlige Donbas-region for "ekstremt vanskelig".

Han argumenterede også for, at en regelmæssig forsyning af våben til Ukraine var den bedste strategi til at opretholde global stabilitet og hjælpe med at besejre Putins hær.

Under sin natlige tale sagde Zelensky, at "den russiske hærs [fulde] styrke blev kastet [i Donbas] for at angribe. Det skriver TheSun.

"Derfor er leveringen af ​​tunge våben til Ukraine - MLRS, kampvogne, antiskibsvåben og andre våben - den bedste investering i at opretholde stabiliteten i verden og forhindre mange alvorlige kriser, som Rusland stadig planlægger eller allerede har fremkaldt," sagde Zelensky.

Hans kommentarer kommer, mens ukrainske forsvarsmyndigheder advarer om, at Ruslands krig i det østlige Ukraine nu er i sine mest intense stadier.

Siden Rusland invaderede Ukraine, har styrker sat en blokade på vigtige havne ved Sortehavet. Dette har resulteret i, at betydelige forsyninger af korn ikke er i stand til at blive eksporteret.

Byen Odesa, har ikke set nogen væsentlig handelsskibsfart siden starten af ​​krigen. Situationen har lagt pres på de globale fødevarepriser og den igangværende forstyrrelse af kommerciel skibsfart.