Krigen har skabt store prisstigninger: Disse 10 fødevarer er steget mest i pris

16/2/23 16:24

Nicolai Busekist

Foto: Shutterstock
Krigen i Ukraine har haft stor økonomisk betydning for mange, da prisen på alt fra gas til margarine er steget markant i løbet af det seneste år.

Du har næppe kunnet undgå at lægge mærke til, at der er flere af de fødevarer, du lægger i kurven i supermarkedet, der er blevet markant dyrere i løbet af det seneste år.

Der er flere elementer, der spiller ind i forhold til de store prisstigninger, der har været. Det omfatter blandt andet renter, lønomkostninger og råvarer, men også invasionen af Ukraine har haft stor betydning for det.

Blandt andet har prisen på gas fået et godt nøk opad, da prisen på gas er 27,2 procent højere end for et år siden. Hertil er prisen på kul også steget markant, da det er blevet 50 procent dyrere at købe.

Hvis du går ned i dit lokale supermarked, vil du også opdage, at der er en lang række fødevarer, der er steget i pris.

Nogle af disse fødevarer er dog steget mere i pris, end andre. Ifølge TV 2 Fyn er der især ti fødevarer, der er steget markant i pris, siden krigen i Ukraine brød ud sidste år.

Det omfatter særligt disse fødevarer:

1.     Spiseolie: Prisen er steget med 42,4 procent

2.     Sukker: Prisen er steget med 29,9 procent

3.     Margarine: Prisen er steget med 26,9 procent

4.     Fjerkræ: Prisen er steget med 26,3 procent

5.     Ost: Prisen er steget med 25,7 procent

6.     Marmelade: Prisen er steget med 25,4 procent

7.     Æg: Prisen er steget med 24,2 procent

8.     Mel og gryn: Prisen er steget med 23,3 procent

9.     Mælk: Prisen er steget med 20,4 procent

10.  Frysepizza: Prisen er steget med 20,3 procent

I sidste uge kom det også frem, at prisen på toiletpapir er steget markant. Det var også TV 2 Fyn, der lavede denne undersøgelse, hvilket de fik Danmarks Statistik til at hjælpe med.

Resultatet af denne undersøgelse viste, at det er blevet over 40 procent dyrere at købe toiletpapir i de danske supermarkeder.