Krigen rykker tættere på: Finland udsat for cyberangreb

09/4/22 05:11

Ida Hansson

Foto: Shutterstock
Finlands regeringshjemmesider er blevet udsat for et cyberangreb.

Finlands regeringshjemmesider er blevet hacket. Det skete samtidigt med, at præsident Zelensky holdt en tale til Finlands parlament i går, kun få timer efter at finske lovgivere lancerede et nyt fremstød, for at landet skulle blive medlem af NATO.

Regeringens vigtigste hjemmeside og ministerierne for forsvar og udenrigsanliggender blev ramt af lammelsesangrebet, der skulle gøre webstederne utilgængelige for almindelige brugere. Det skriver DailyMail.

Tidligere rapporterede Finlands forsvarsministerium om en krænkelse af finsk luftrum af et russisk statsfly, en IL-96-300, ud for landets sydkyst.

For at føje til de voksende spændinger mellem grænselandene udviste Finland to russiske diplomater, og afbrød visummet for en tredje i protest mod Ukraine-invasionen.

"Ruslands krig mod Ukraine er afgørende, ikke kun for fremtiden for vores land og vores nation, men alle dem, der har en fælles grænse med Rusland. Ligesom jer for 83 år siden, har Ukraine mod til at forsvare sig selv," sagde Zelensky i en videotale til Finland.

Timer tidligere sagde tidligere premierminister Alexander Stubb, at Finland kun er få uger fra at indsende en ansøgning om at blive medlem af NATO på trods af russiske advarsler om, at det ville sikre 'ødelæggelsen af ​​deres land'.

Det nordiske land, som har en lang grænse til Rusland og blev invaderet af Den Røde Hær i Vinterkrigen i 1939, har aldrig været medlem af den kolde krigs forsvarsalliance og foretrækker at organisere sin egen beskyttelse.

Men siden Ruslands invasion af Ukraine i februar, har meningsmålinger bestilt af finske medier vist en hurtig u-vending i den offentlige mening, hvor flertallet nu går ind for at tilslutte sig.

Finland har valgt at forblive neutralt siden Anden Verdenskrig og har valgt at fungere som en buffer mellem øst og vest, da Europa blev delt op under den kolde krig, hvilket gav landet mere fleksibilitet i sin udenrigspolitik, samtidig med at den dæmpede russisk frygt for vestlig ekspansion.