Kristian von Hornsleth glædeligt overrasket: Stjålne værker fundet af politiet

Af: Amalie L.

|

12/06/2024

Nyheder
Foto: Presse-fotos.dk
Foto: Presse-fotos.dk
Kunstneren var meget overrasket over udviklingen.

Lige nu læser andre også

I en twist af begivenheder, der kunne være taget fra en kriminalroman, har den kendte kunstner Kristian von Hornsleth modtaget nyheden om, at nogle af hans stjålne kunstværker er blevet fundet. 

Det skriver B.T.

Den usædvanlige opdagelse blev gjort i forbindelse med en ransagning relateret til et cykeltyveri i Københavns Sydhavn.

"Jeg havde aldrig troet, det ville ske. Jeg har haft røverier før i tiden, hvor der ikke er sket noget," udtaler en begejstret Kristian von Hornsleth til B.T. onsdag morgen. 

Han tilføjer: “Jeg tror på retsstaten igen. Det vil jeg faktisk sige. Det er jo helt fantastisk.”

Kunstværkerne blev stjålet natten til 31. marts under et dramatisk rambuktyveri, hvor tyvene brugte en stjålet bil til at bryde ind i galleriet. 

"Det er jo fuldstændig grotesk og voldsomt, når man tænker på, at det jo bare er kunst, for helvede," sagde Kristian von Hornsleth og understregede den absurde voldsomhed, som tyvene benyttede sig af under tyveriet.

Politiet opdagede de stjålne kunstværker under en ransagning af en adresse i forbindelse med en cykeltyverisag. Udover en lang række stjålne cykler fandt de også flere af de malerier, der forsvandt fra Kristian von Hornsleths galleri.

Der er endnu uvist, om alle de stjålne værker er fundet. Københavns Politi leder fortsat efter gerningsmændene og har for nylig udsendt en efterlysning med billeder af fem mistænkte personer. I alt mistænkes syv mænd og en kvinde for indbruddet.

Anbefalet til dig