Kritikken har haglet ned over Rema 1000, Kvickly og Netto: Nu er turen kommet til Lidl

Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock
Nu er det Lidl, der tiltrækker sig uheldig opmærksomhed.

Mest læste i dag

I en tid, hvor kontantbetalinger synes at blive mere og mere sjældne, står danske supermarkeder nu over for kritik for at afvise 1000-kronesedler, da det er en handling der strider imod lovgivningen.

Flere store kæder, herunder Rema 1000, Netto, Kvickly, er blevet taget i at bryde denne regel.

Og nu kan Lidl også skrives på listen, skriver B.T.

En mand ved navn Claus Meyer blev i Lidl på Sjælør Boulevard vidne til en episode, hvor en ældre mand forsøgte at betale med en 1000-kroneseddel, men blev afvist på grund af manglende byttepenge.

"Men der var ikke noget om, at kunden kunne komme igen en anden gang og handle med 1.000-kroneseddel. Det lå mere i luften, at uanset hvad, så tager de ikke imod dem", siger han til B.T.

I Risskov, nær Aarhus, havde Netto endda opsat et skilt, hvorpå der stod, at 1000-kronesedler ikke blev accepteret. Dette skilt blev dog fjernet efter B.T.s henvendelse. Lignende situationer har fundet sted i andre butikker, herunder Kvickly i Kalundborg.

Jens Juul Nielsen, der er informationsdirektør i Coop, som ejer Kvickly, slog dog efterfølgende fast, at deres butikker skal acceptere 1000-kronesedler.

Presseansvarlig i Lidl, Thomas Sejersen, anerkender ligeledes, at deres butikker skal acceptere sedlerne, såfremt der er tilstrækkeligt med byttepenge:

"Vi har klart kommunikeret til alle medarbejdere i vores butikker, at vi tager imod 1000-kronesedler, så længe der er byttepenge nok. Hvis der ikke er byttepenge nok skal medarbejderen orientere kunden om, at vi ikke kan tage imod på nuværende tidspunkt", lyder meldingen.

Udover at flere butikker direkte har nægtet at modtage 1000-kronesedler, så har både Rema 1000 og Harald Nyborg tiltrukket sig uheldig opmærksomhed grundet episoder, hvor de har meddelt kunder, at der var et minimumsbeløbskrav ved betaling med 1000-kronesedler, hvilket også er i strid med loven.

Anbefalet til dig