Kritisk Mette Frederiksen med ærligt svar: Det burde aldrig været sket

15/10/20 12:38

Christian Granhøj Skouboe

Foto: Shutterstock
Nu tager statsminister Mette Frederiksen (S) bladet fra munden.

Statsminister Mette Frederiksen (S) mødte torsdag pressen. Det skete i forbindelse med ankomsten til EU-topmødet, der netop er ved at gå i gang i den belgiske hovedstad Bruxelles. Her mødes de europæiske stats- og regeringsledere og der er særligt et punkt på dagsordenen. Deadlinen for Storbritanniens udtrædelse af EU-samarbejdet nærmer sig nemlig. Det afholdte dog ikke statsministeren for at komme en skarp kritik af mødet, allerede inden det var gået i gang. 

Der er to en halv måned indtil, at Storbritanien træder ud af unionen. Det har efterhånden været langvarige forhandlinger, der har trukket veksler på begge sider af forhandlingsbordet. Det er dog vigtige forhandlinger, slår statsminister Mette Frederiksen fast.

"Jeg synes, det er afgørende, at der er ordentlige spilleregler mellem EU og briterne efter brexit. Der har været toner fra briterne, som har været forkerte, Vi kan ikke leve med en situation, hvor man eksempelvis kan dumpe lønninger eller fødevarestandarder på det indre marked i EU," udtaler statsministeren. 

Udtaler skarp kritik

På trods af at statsministeren var mødt og klar til at forhandle, så mente hun ikke, at mødet burde være afholdt, fortæller hun. 

"Dette møde burde være afholdt som videokonference. Jeg har ad flere omgange foreslået at afholde videokonferencer i stedet for at mødes fysisk. Der er nogle diskussioner, hvor man skal bringes lidt tættere på hinanden. Og så er der andre møder, hvor man kan klare det på en videokonference," udtaler statsministeren.