Kronprins Frederik fuld af beundring: "Jeg er meget imponeret"

Foto: Shutterstock

En særlig kvinde har i den grad imponeret kronprins Frederik.

I søndags, den 12. september, løb dette års Royal Run af stablen. 

Næsten 79.000 danskere deltog i alt. De mange deltagere var fordelt i  Sønderjylland, Aalborg, Odense, København/Frederiksberg og på Bornholm - dog uden kongelig deltagelse på Solskinsøen.

Især én af dette års deltagere gjorde et særligt stort indtryk på kronprins Frederik, der også selv deltog i flere løb.

Læs også

Afslører: Stor nyhed fra Lars Løkke Rasmussen

Og denne deltager er 98-årige Yrsa, der gik fem kilometer-ruten i Odense. Noget af ruten fulgtes hun med kronprinsen, som måtte have det lange ben foran, for at holde trit med Yrsa.

"Jeg er meget imponeret over hendes gå på-mod. Og hun går meget stærkt, så man skulle virkelig holde trit, vil jeg godt have lov til at skrive under på," siger kronprinsen til BILLED-BLADET

På sin Instagram-profil har tv-vært Ida Wohlert postet et billede, hvor hun smiler til kameraet sammen med Yrsa. Foto: Ida Wohlert/ Instagram.

Til Ida Wohlert kunne Yrsa fortælle, at det bestemt ikke er uvant for hende at gå. Hun har nemlig vandret i mindst 25 lande gennem sit liv. 

Fællesskabsfest for alle 

Royal Run er ikke kun et løb - det er en fællesskabsfest for alle. Sådan beskrives det på hjemmesiden, hvor man også kan læse om de forskellige løb. Det er nemlig sådan, at alle kan deltage - uanset alder og kondital.

Der er tre forskellige distancer i løbet. Man kan selv vælge om man går eller løber de forskellige distancer, som er på henholdsvis 1,6 km (kaldet One mile), 5 km eller 10 km - man kan desuden også som familie følges på Familie-mile, hvor både børn, unge, voksne, ældre, klapvogne, barnevogne og kørestole er velkomne.

Læs også

DMI udsender advarsel: Rammer store dele af landet

Til de forskellige løb møder deltagerne en eller flere fra kronprinsfamilien. I søndags deltog stort set hele familien - dog ikke prins Christian. 

Men både kronprinsesse Mary, børnene og kronprins Frederik deltog, hvor de også fik hilst på deltagerne. 

Datoen for næste års Royal Run er også allerede lagt, det delte kronprinsen på Instagram søndag. Det bliver på 2. Pinsedag næste år, som mere præcist er mandag den 6. juni.