Kronprins Frederik med opsigtsvækkende nyhed

Foto: Shutterstock

Kongehuset har netop sendt en officiel melding på gaden

Nu er det slut for kronprins Frederik, fortæller Kongehuset i en pressemeddelelse. 

"Hans Kongelige Højhed Kronprinsen har besluttet at stoppe som aktivt medlem af Den Internationale Olympiske Komité (IOC). Beslutningen vil formelt træde i kraft ved komitéens årlige generalforsamling, der finder sted i slutningen af juli måned forud for De Olympiske Lege i Tokyo, Japan," skriver Kongehuset. 

Kronprinsen blev valgt som dansk medlem af IOC i 2009, og i september 2017 blev han genvalgt til sin anden periode. Det var oprindeligt Kronprinsens tanke at udtræde af IOC efter De Olympiske Lege i Tokyo 2020. Men på grund af COVID-19-pandemien blev legene udsat til denne sommer, og derfor offentliggør Kronprinsen sin beslutning nu, oplyses det. 

Læs også

Mary og Frederik afslører: Her sker det

Det skal han nu

Kronprinsen selv fortæller, at han er blevet inspireret af sit arbejde for IOC:

”Det har været et stort privilegie for mig at være med til at udbrede de olympiske idealer gennem snart 12 år. Særligt har jeg brændt for at få både unge og ældre op af stolen og i gang med et liv med sport og bevægelse. Mit arbejde i IOC inspirerede mig blandt andet til at etablere Royal Run, som jeg er meget stolt af. Selvom min tid som aktivt IOC-medlem slutter i Tokyo, så vil jeg fortsat bære de olympiske værdier videre i mit fremtidige virke," fortæller kronprins Frederik, der samtidig peger på, hvad hans energi nu skal bruges på. 

"Beslutningen om at udtræde giver mig mulighed for at intensivere mit arbejde med andre vigtige emner, blandt andet i relation til Danmarks position som en af verdens førende nationer inden for den grønne dagsorden, bæredygtighed og innovation.” 

Læs også

Hver femte bryder loven uden at vide det: Nu advarer politiet