Kronprins Frederik med personlig tale til kendt dansker: "Vi ser alle op til dig og det du gjorde"

Foto: Shutterstock

Der var ingen tvivl om, at kronprins Frederik er imponeret.

For nylig deltog kronprins Frederik i åbningen af Baltikumkonferencen der markederede 100-året for de diplomatiske relationer mellem Danmark og Estland, Letland og Litauen. 

 

Her holdt kronprins Frederik åbningstalen, ved konferencen i Eigtveds Pakhus i København. 

 

Kronprinsen benyttede den særlige lejlighed til at hylde en helt bestemt dansker - nemlig tidligere toppolitiker, Uffe Ellemann-Jensen. Det skriver BILLED-BLADET.

 

Til stede i salen var flere prominente ministre fra de baltiske lande, samt udenrigsminister Jeppe Kofoed. 

Læs også

Flere smittede med særlig smitsom corona-variant: Alle bør lade sig teste

Også tidligere udenrigsminister Uffe Ellemann-Jensen var til stede - og det var også til ham, at kronprins Frederik henvendte sig direkte med en hyldest.

 

Uffe Ellemann-Jensen var med til at anerkende de baltiske landes kamp for at etablere et demokrati og var desuden med til, at rette stort fokus mod Estland, Letland og Litauen i 1990'erne.

 

"Godt at se dig her. Vi ser alle op til dig og det du gjorde, " lød det fra kronprins Frederik der også tilføjede:

 

"Det var meget imponerende. Det kan vi være meget stolte af i Danmark." 

Vækker opsigt 

Også prins Joachim har vakt opsigt med et nyt billede, hvor der i den grad er tænkt over detaljerne.

Prinsen, der til dagligt bor i Frankrigs hovedstad Paris, kunne i går fejre sin 52 års fødselsdag.

Udover sin fødselsdag, så har prins Joachim ekstra meget at fejre på denne fødselsdag. Det er nemlig prinsens første af slagsen siden han blev ramt af en blodprop i hjernen sidste år. Siden er prins Joachim kommet sig og har genoptaget sit arbejde på den danske ambassade i Paris. 

Læs også

Advarer danskerne: Nu skal du passe ekstra godt på

På de sociale medier er danskerne dog også vilde med det nye billede af prins Joachim. Her poserer prinsen med et alvorligt udtryk og i hvid skjorte, blåt jakkesæt og med et rødt slips om halsen. Noget kan tyde på, at der er tænkt over detaljerne i billedet.

De hvide og røde farver kan ses som en henvisning til det danske flag Dannebrog, ligesom rød, hvid og blå er de farver, der udgør Tricoloren - som det fransk flag kaldes. Prins Joachim har altså klare henvisninger til både Danmark og Frankrig i det sæt tøj, han har valgt at iføre sig på billedet.