Kronprins Frederik: "Min familie og jeg er dybt berørte"

04/3/22 09:48

Sarah Steenfeldt

Foto: Nils Meilvang/Ritzau Scanpix
Nu lyder der en melding fra kronprins Frederik.

Situationen i Ukraine er tragisk og hele verden følger lige nu med.

Støtten til det ukrainske folk er strømmet ind. Virksomheder støtter med donationer i form af materielle fornødenheder og penge. Privatpersoner har laver indsamlinger, flere har sat kursen mod Polens grænse til Ukraine, hvor de hjælper ukrainere videre til andre lande. 

Derudover har mange store virksomheder lukket ned for salget i Rusland.

Hos den danske kongefamilie påvirker situationen også.

På Kongehusets Instagram sætter kronprins Frederik nu ord på de tragiske begivenheder.

På profilen er der delt et billede af kronprinsen sammen med to af sine børn, hvor de står ved den ukrainske ambassade i København.

"Uendeligt trist"

Kronprinsen knytter et par ord til billederne:

"Det er uendelig trist, hvad vi oplever i Europa lige nu, og det er hjerteskærende at følge situationen i Ukraine. Min familie og jeg er dybt berørte over de billeder og beretninger, som vi dagligt er vidner til. Det gør et meget stort indtryk," lyder ordene fra kronprins Frederik, som fortsætter:

"Heldigvis kan vi også fortælle vores børn om det sammenhold, som resten af Europa og verdenssamfundet viser det ukrainske folk, og om det store nødhjælpsarbejde, der er i gang. Det er vigtigt, at vi fastholder håb og deler det gode, der også sker midt i alt det grusomme," lyder det. 

Til slut sender kronprinsen en direkte besked til det ukrainske folk.

"Inden skolestart i morges slog jeg og mine yngste børn vejen forbi den ukrainske ambassade. På vegne af min familie sender jeg de varmeste tanker til den ukrainske befolkning."