Kronprins Frederik overrasker

12/4/21 11:29

Christian Granhøj Skouboe

Foto: Danmarks Idrætsforbund
Som et ekstra boost dukkede landets kronprins pludseligt op til træningen.

Forberedelserne til DIF Soldaterprojekts store veterancykelevent Ride4Rehab til sommer er i fuld sving med forberedende træningssamlinger landet over (inden for de gældende corona-restriktioner).

Fredag den 9. april fik en gruppe skadede veteraner fra DIF Soldaterprojekt god moralsk opbakning i deres træning frem mod Ride4Rehab 2021, da Kronprinsen cyklede med på den 55 km lang rute på de sydsjællandske landeveje. Ruten havde start og afslutning på Vordingborg Kaserne.      

Under cykeltræningen blev fællesskabet og holdånden boostet i takt med, at der blev trampet solidt i pedalerne. Ligeledes fik Kronprinsen mulighed for at høre flere af de skadede veteraners barske historier.  

I forbindelsen med dagens træning udtaler Kronprinsen:

"Fællesskab gennem fysisk udfoldelse er det bærende element i DIF Soldaterprojekt og Ride4Rehab, og det er tydeligt, at motion som redskab er med til at hjælpe udsatte veteraner med at få en bedre hverdag. Det var en stor fornøjelse at deltage i dagens Ride4Rehab-træning og møde veteranerne."

Opbakning hjælper

Blandt veteranerne, der cyklede med i Ride4Rehab-træningen og mødte Kronprinsen var Kenneth Henriksen fra Odense. Han har tidligere været udsendt til Irak og lider i dag af ptsd:

”Vi træner hårdt i øjeblikket for at være i så god form som muligt, inden vi skal køre Ride4Rehab til sommer. Derfor giver det da lige et skud ekstra selvtillid, når Kronprinsen giver os opbakning og cykler med på sådan en træningssamling som i dag. Kronprinsen nåede at få en god snak med mange af os veteraner, og så var han i øvrigt i glimrende form,” siger Kenneth Henriksen med et smil:

Også DIF’s formand, Niels Nygaard, deltog i arrangementet ved Vordingborg Kaserne:

”Stor tak til Kronprinsen for at bakke op om DIF Soldaterprojekt og Ride4Rehab. Det er et vigtigt cykelevent, der viser, at idræt og fællesskaber virker og hjælper, når udsatte danskere – eksempelvis vores sårede veteraner – skal hjælpes godt på vej mod en bedre tilværelse,” siger Niels Nygaard.