Kronprins Frederik overrasker: Dukker op på tv

29/12/2020

Christian Granhøj Skouboe

Foto: Shutterstock.
Kun et par dage inde i det nye år dukker kronprinsen op på landsdækkende tv.

Mest læste i dag

2020 blev også i sportens verden et på alle måder usædvanligt år. Alligevel har de danske atleter leveret mange gyldne øjeblikke, som fortjener at blive hædret.

Lørdag den 2. januar klokken 21.00 inviterer DR derfor hele Danmark med til ’Sport 2020’, hvor årets sportspriser uddeles og både eliten og bredden i dansk idræt hyldes for deres indsats.

Hele 10 priser uddeles i løbet af aftenen, hvor der blandt andet skal findes en vinder af Årets Sportsnavn og et nyt medlem til den prestigefyldte Hall of Fame. Det oplyser DR tirsdag i en pressemeddelelse. 

Kronprins Frederik deltager

Tina Müller og Josefine Høgh er igen værter for ’Sport 2020’ og får selvfølgelig besøg af prominente gæster. Kronprins Frederik uddeler prisen til Årets Sportsnavn, landstræner Kasper Hjulmand afslører årets vinder af B.T. Guld, og det nyeste medlem af Hall of Fame bliver også afsløret.

Derudover kommer en række danske idrætsprofiler i studiet. Seerne kan blandt andre møde landsholdet i banecykling, som vandt VM-guld, Søren Kragh Andersen, som vandt 14. etape af Tour de France, Cecilie Uttrup, der blandt andet kom på podiet i cykelklassikeren Flandern Rundt og golfspilleren Emily Kristine Pedersen, der scorede hattrick med tre store sejre i træk. Og så kommer far og søn, Kevin og Jan Magnussen, og fortæller om deres Formel 1-karrierer.

Underdirektør Anders Kern Boje, der er ansvarlig for sporten i DR, siger om prisuddelingen. 

"Under coronaen har sport måske betydet endnu mere for os, end den plejer, fordi den har hjulpet os til at huske på, hvem vi er, og hvad vi savner. Heldigvis har året budt på masser af flotte danske resultater med et All England-mesterskab i badminton, VM-guld og verdensrekord i banecykling i kongedisciplinen 4.000 meter, en dansk golfspiller, der for første gang vinder tre titler på stribe på højeste niveau og en fodboldspiller, der har taget priser verden over og for nylig blev kåret som verdens næstbedste."

Årets sports-priser

De 10 priser, der uddeles under ’Sport 2020’ er

  • B.T. Guld 2020
  • Ørsted og DIF's Årets Energibundt
  • Kulturministerens Parasportspris
  • Tryg Forsikring Årets Forbillede
  • BESTSELLERs Olympiske Håb
  • e-Boks, DIF og DR P4s Danskernes Idrætspris
  • Team Danmark og Salling Groups Trænerpris
  • Hall of Fame
  • DIF og Team Danmarks Årets Sportsnavn
  • Toyotas Intet Er Umuligt

Anbefalet til dig