Kronprins Frederik overrasker: Sætter vild rekord

05/7/21 17:55

Sarah Steenfeldt

Foto: Shutterstock
Kronprinsens medvirken har i dén grad trukket danskerne til.
DR-hittet "Nak & Æd" er i forvejen et populært program, men torsdag aften trak det ualmindeligt mange seere til - og det er der nok en helt særlig årsag til.    I afsnittet "Nak & Æd - En sika i Gribskov" er kronprins Frederik nemlig med, når Nikolaj Kirk og jørgen Skobou drager afsted, for først at jage og derefter tilberede maden ude i naturen. 
  Nu viser nye seertal, at torsdagens program slår alle rekorder, det skriver DR Medieforskning på Twitter.   Intet mindre end 825.000 danskere har set programmet, hvor kronprins Frederik er med som gæst - det er mere end noget andet afsnit nogensinde. Heraf har 300.000 seere streamet programmet on demand.
Det var kronprins Frederik selv, der havde inviteret sig selv med de to garvede kammerater, der har været med i programmet i årevis. Programmet som kronprinsen var med i, var desuden jubilæumsprogram nummer 100.

Du gør det bare 

Kronprins Frederik overraskede desuden gså i programmet, hvor han insisterende på, at blive kaldt "du". 

Der gik nemlig ikke lang tid, før kronprinsen også gav en hånd med, og det er i den forbindelse, at den kommende konge slår fast, at Jørgen Skouboe og Nikolaj Kirk ikke behøver bekymre sig om tiltaleformen.

“Du kører bare dus,” lyder det fra kronprins Frederik, der også deler sin viden om det dyr, de er taget til Gribskov for at få ramt på - nemlig en sika.

“Vi har fire fritgående hjortearter i hele Danmark. Det er råvildtet, dåvildtet, sikavildtet og kronvildtet. Her i skoven på Sjælland har vi alle fire arter. Sikaen i Gribskov er ikke mere end 100 år gammel i indførsel. Arten her kom fra Knuthenborg, som er bedre kendt for sin safaripark. Det er dens historie," forklarede kronprinsen desuden i programet.