Kronprins Frederik tager over: Nu skal han være regent

Foto: Shutterstock

Kronprins Frederik tager snart over fra sin mor, dronning Margrethe, som Danmarks regent - i hvert fald for en stund

Kronprins ​​Frederik overtager rollen som Danmarks regent for en stund. I perioden mellem den 19. og 25. september, skal den den 53-årige kronprins nemlig dække for sin mor, dronning Margrethe.

Læs også

Melder ud: De forlader 'Vild med dans' i aften

Det afslører kongehusets officielle kalender ifølge BILLED-BLADET, som også skriver, at årsagen til kronprinsens indsættelse som midlertidig regent er, at dronningen opholder sig i udlandet i den førnævnte periode. 

Kongehusets kalender afslører ikke noget om, hvilken udlandsrejse, dronning Margrethe begiver sig ud på fra på søndag, hvor kronprinsen overtager rollen som regent.

Midlertidig indsættelse af en rigsforstander forekommer ikke blot i forbindelse med regentens udlandsrejser, men kan også være i tilfælde af sygdom. Det er dog ikke dét, der er tilfældet i denne omgang.

Desuden er det kun kronprinsen, der kan kalde sig regent, når han afløser dronning Margrethe. Har han ikke mulighed for at træde til, er det i stedet en rigsforstander, der skal træde til.

I Danmark er der tre personer, der kan prale af at være en del af staben af rigsforstandere. Det drejer sig om prins Joachim, prinsesse Benedikte og kronprinsesse Mary.

Læs også

Prinsesse Marie overrækker særlig pris

Den sidste person, der blev udnævnt til det ærefulde hverv, var kronprinsesse Mary. Hun blev udnævnt tilbage i 2019.