Kronprins Frederik træffer hård beslutning

Foto: Shutterstock

Nu er det officielt, at kronprins Frederik vælger af aflyse

Om få dage går De Oplympiske Lege i gang i Japans hovedstad Tokyo. Grundet den igangværende pandemi så bliver årets lege uden publikum. Der er dog fortsat inviteret diverse repræsentanter til at overvære legene. 

Nu har en af dem dog meldt fra. 

Det drejer sig om kronprins Frederik, der ellers har været fast inventar ved legesnem siden han for tolv år siden blev medlem af Den Internationale Olympiske Komité  - også kaldet IOC. Det oplyser Kongehuset mandag i en pressemeddelelse. 

Læs også

Dronning Margrethe med trist besked

Skyldes corona

Ifølge Kongehuset er COVID-19 skyld i, at kronprinsen nu har aflyst sin tur til Japan. Det er dog ikke ham selv, der er smittet. 

"Hans Kongelige Højhed Kronprinsen har været nødt til at aflyse sin deltagelse ved De Olympiske Lege i Tokyo, Japan, da Kronprinsen er nær kontakt til en person, der er smittet med COVID-19. På grund af skærpede indrejsekrav ved De Olympiske Lege betyder det, at Kronprinsen ikke har mulighed for at rejse til Japan," skriver Kongehuset, inden de understreger:

"Kronprinsen, der er færdigvaccineret, følger myndighedernes anbefalinger om test som nær kontakt. Hverken Hendes Kongelige Højhed Kronprinsessen elle parrets fire børn er nære kontakter til den smittede."

Det var ellers planen, at Kronprinsen skulle have været til stede ved De Olympiske Lege fra den 19. til den 26. juli 2021. Det er dog nu aflyst. Det betyder, at kronprinsen må vinke farvel til sine komité-kolleger ved hjælp af internettet istedet for. 

"Hans Kongelige Højhed udtræder formelt af IOC ved den 138. generalforsamling den 20.-21. juli. Kronprinsens deltagelse i generalforsamlingen foregår i stedet digitalt."

Læs også

Slår alarm: De er tilbage