Kronprinsebesøg blev til kongebesøg: Kongens besøg i Polen giver ét stort problem

Af: Lucas Andreas

|

31/01/2024

Foto: Kongehuset
Foto: Kongehuset
Der skal laves om i den originale plan.

Mest læste i dag

Efter 52 år som Kronprins overtog Kong Frederik tidligere i Januar tronen efter sin mor, Dronning Margrethe. Der har været mange spekulationer om, hvordan vi vil se kongen ude i den store verden, men nu får vi snart kongen at se på første udenlandsbesøg. Han skal nemlig til Polen, hvor han skal deltage i et erhvervsfremstød, men det har nu givet et problem.

Da Kong Frederik ankommer til Polen på sit første udenlandske besøg som Danmarks regent, møder han en varm og entusiastisk velkomst.

Besøget, der oprindeligt var planlagt før tronskiftet, har vakt ekstraordinær interesse i Polen, i og med at det er blevet opgraderet fra et kronprins- til et kongebesøg.

Ole Toft, Danmarks ambassadør i Polen, understreger betydningen af besøget. Han forklarer, at opmærksomheden og æren ved at have den danske konge på besøg er betydelig. Denne ændring har medført en stor tilslutning til de planlagte erhvervsfremstød, hvilket har resulteret i et 'glædeligt' overvældende antal gæster til de planlagte arrangementer.

Det skriver TV2.

Besøget giver derfor noget af en hovedpine til arrangørerne, som pludselig skal finde plads til de ekstra gæster. Og det betyder, at man må gå væk fra den originale plan med kun et langbord. Man må nu lave ekstra bordopsætninger.

Kong Frederik er ikke fremmed for Polen, da han tidligere har besøgt landet i erhvervsfremstødssammenhæng. Hans besøg i 2014 sammen med sin hustru på deres tiårsbryllupsdag i Szczecin markerede også et vigtigt øjeblik.

Denne gang er opmærksomheden dog væsentlig større, overgående selv den, som den tidligere amerikanske præsident Obama modtog under et lignende besøg i Warszawa i 2014.

Hans Engell, politisk kommentator, bemærker, at Polens stadig voksende rolle i Europa gør det til et strategisk vigtigt land for Danmark. Polens engagement i forhold til flygtninge fra Ukraine og landets økonomiske vækst spiller en afgørende rolle i dette. Med Polen som Danmarks niende største eksportmarked, er dette besøg en gylden mulighed for at fremme dansk erhverv.

Under sit ophold vil Kong Frederik deltage i forskellige arrangementer, herunder erhvervsfremstød med fokus på landbrug, biogas og energieffektivitet. Hans søn, Kronprins Christian, vil vikariere som regent i Danmark under besøget.

Denne rejse symboliserer en ny æra i Kong Frederiks regeringsperiode, hvor han fortsætter med at styrke Danmarks internationale forbindelser og fremme danske interesser i udlandet.

Mest læste

Derfor gik grevinde Alexandra fra prins Joachim Grevinde Alexandra har ikke før sat ord på, hvad der medførte, at hun og prins Joachim blev skilt i 2005. I en kinesisk tv-dokumentar, der handler om grevinde Alexandra, har hun for første gang løftet sløret for, hvorfor kærligheden ikke holdt.
Ville ikke være med: Dette nægtede Puk Elgård at gøre i Go' Morgen Danmark I syv år var Puk Elgård vært på Go' Morgen Danmark - og undervejs var det særligt én udfordring, som hun svarede klart nej til.

Anbefalet til dig