Kronprinsen udskyder stor begivenhed: "Følg myndighedernes råd og væbn jer med tålmodighed"

25/03/2020

Christian Granhøj Skouboe

Kronprinsparret sender en hilsen til danskerne i forbindelse med udskydelsen. Foto: Shutterstock
På grund af covid-19 udsætter kronrprins Frederik det årligt tilbagevende motionsløb Royal Run til 6. september. Dette sker for at sikre deltageres og tilskueres sikkerhed og sundhed.

Mest læste i dag

Selv om der fortsat er over to måneder, til Royal Run efter planen skulle afvikles d. 1. juni, har en enig styregruppe i samråd med de lokale arrangører, Kongehuset og TV 2 besluttet at udsætte Royal Run til søndag 6. september. Royal Run i Nuuk, Grønland, flyttes fra 28. maj til d. 30. august. Det fortæller Royal Run. 

”Vores absolut vigtigste opgave er at sikre sikkerheden og sundheden for de deltagere og tilskuere, der bakker op om Royal Run. Derfor har vi valgt at træffe beslutningen om at udsætte begivenheden, og vi er meget taknemmelige for, at vi sammen med vores lokale arrangører på forholdsvis kort tid har kunnet finde en ny dato,” indleder Morten Mølholm Hansen, direktør i Danmarks Idrætsforbund, på vegne af Royal Runs styregruppe.

Knap 80.000 personer er allerede tilmeldt Royal Run i København/Frederiksberg, Sønderjylland, Odense, Aalborg, Bornholm og i Nuuk, og arrangørerne bag ser frem til at give alle deltagere, tilskuere og tv-seere en stor oplevelse d. 30. august i den grønlandske hovedstad og d. 6. september herhjemme.

”Den nuværende situation påvirker os alle, også i Grønland, og det er for rigtig mange mennesker en meget vanskelig tid. Vi glæder os derfor til, at vi sammen til Royal Run efter sommer kan mødes i en glædelig folkefest i kølvandet på denne meget alvorlige tid,” lyder det fra Morten Mølholm Hansen.

Kronprinsparrets hilsen

I forbindelse med den nye Royal Run-dato følger en hilsen fra Kronprinsparret:

"Vi har i hele familien glædet os til at snøre løbeskoene til Royal Run. Men på grund af den aktuelle situation med COVID-19/coronavirus er vi desværre nødt til at udskyde årets løbefest til den 6. september i Danmark og den 30. august i Grønland.

Vi vil gerne opfordre alle løbeglade - unge som ældre - til at bevare glæden og begejstringen for motion, følge myndighedernes anbefalinger og til at væbne sig med tålmodighed.

Vi håber alle seks, at Royal Run kan blive et stort samlingspunkt efter sommerferien, og at alle indtil da passer på sig selv - og hinanden."

Royal Run afholdes søndag 6. september i:

  • Sønderjylland (Sønderborg)
  • Aalborg
  • Odense
  • København/Frederiksberg
  • Rønne (uden kongelig deltagelse)

Royal Run 2020 indledes 30. august i Nuuk, Grønland, hvor Kronprinsen løber 10 km.

Der er fortsat muligt at tilmelde sig i alle byer på nær Sønderborg, der er udsolgt.

 

Anbefalet til dig