Kronprinsesse Mary hjælper unge med sex

07/01/2020

Nanna Christina Smidt

Foto: Shutterstock
I Mary Fonden er der mange forskellige emner i spil, og Kronprinsesse Mary har mange vigtige mærkesager, som der bliver taget hånd om. Senest er projektet Unala, som skal hjælpe unge til en lysere fremtid.

Mest læste i dag

Mary Fonden har doneret 339.000 kroner til at hjælpe unge til en bedre fremtid gennem seksuel viden.

Pengene går til Indonesien

I Mary Fonden har de i år valgt at donere penge til et projekt, som skal give unge i Indonesien viden om det seksuelle.

Selv var Kronprinsesse Mary i Indonesien i december, hvor hun fik øjnene op for projektet, og fandt det særligt interessant. Donationen der uddeles til projektet, er en særlig donation, som hvert år til gives et projekt eller en organisation, som har vist specielt potentiale.

”Jeg var imponeret over deres arbejde med et emne, der er utrolig tabubelagt i Indonesien, og som de unge derfor ellers står meget alene med at håndtere, lyder det blandt andet fra kronprinsessen i en meddelelse,” skriver Kronprinsesse Mary i en pressemeddelelse.

Uundværlig information

Projektet kan være med til at give unge meget vigtig information om sundhedstilbud. På dem måde bliver de i stand til at træffe de valg på baggrund af viden.  Mary mener at viden er det bedste man kan give de unge i Indonesien, så de får en bedre fremtid.

Der er store problemer med for eksempel ufrivillige aborter blandt unge i Indonesien, og hvert år bliver 1,7 millioner kvinder under 24 år mødre. Derfor vil bedre information kunne gøre en forskel.

App skal hjælpe

Donationen fra Mary Fonden skal blandt andet bruges til at opkvalificere sundhedsmedarbejdere, men man vil også nå ud til flere unge gennem sociale medier. Derfor har man også udviklet en app, som skal få informationen ud til de unge.

Det er FN’s befolkningsfond UNFPA der står bag projektet.

 

Anbefalet til dig