Kronprinsesse Mary overrasker: Spiller rolle i Fællessang på fredag

18/11/20 13:15

Christian Granhøj Skouboe

Foto: Shutterstock
Fredag aften bliver ikke helt som den plejer, når Fællessang ruller over skærmen, fortæller DR.

På fredag er det 31 år siden, at FN’s generalforsamling vedtog Børnekonventionen, der fastlægger rettigheder for børn i hele verden. En af dem som vil markere den dag er kronprinsesse Mary. 

Siden 2015 er dagen blevet fejret som ’Børnenes Dag’, hvor der blandt andet bliver sat fokus på børns ret til medbestemmelse, sundhed, udvikling og tryghed. I år bliver det dog noget særligt, da kronprinsesse Mary deltager i festlighederne.

Det fortæller DR i en pressemeddelelse.  

Tager forskud på fredagen

Aftenshowet tager  forskud på Børnenes Dag i udsendelsen, der sendes torsdag aften. 

Her får programmet besøg af Thea, som er et af de børn, der særligt glæder sig til fredag. Her skal hun sammen med tre andre nemlig deltage i en samtale med Kronprinsessen om, hvordan det er at være barn under corona, om det at være barn i Danmark, ikke at blive lyttet til, og hvordan verden ser ud fra deres perspektiv.

Samtalen foregår i Tivoli, hvor kronprinsessen taler med Thea, Vilma, Catharina og Esther, om deres håb og forventninger til fremtiden. Det er DR-vært Sofie Østergaard, som styrer samtalen imellem Mary og de fire små prinsesser, oplyser DR i pressemeddelelsen. 

Kronprinsesse har finger med Fællessang

Også i fredagens udgave af Fællessang kommer seerne til at mærke, at det er Børnenes Dag. Denne fredag bliver det nemlig ikke kun Phillip Faber og Mads Steffensen, der bestemmer sangvalget. Også her har kronprinsesse Mary en finger med i spillet. 

I forbindelse med Kronprinsessens interview tidligere på dagen med de fire børn, tildeler Mary nemlig dem nemlig hver et sangønske. Dette sangønske gør de brug af i aftenens udgave af Fællessang, fortælles det.

Hvad de ønsker, vil DR dog først løfte sløret for fredag aften, oplyses det.