Kronprinsesse Mary slår fast: Det forbliver hemmeligt

01/11/2021

Sarah Steenfeldt

Foto: Shutterstock
Det må ikke afsløres - og det er der en særlig god grund til.

Mest læste i dag

Kronprinsesse Mary er netop kommet hjem fra tre dage i Burkina Faso. Det delte Kongehuset på sin Instagram-profil i går. 

Kronprinsessen var ikke alene afsted til afrikanske land, hun drog afsted sammen med udviklingsminister Flemming Møller Mortensen.

Der har været yderst vigtige ting på programmet under besøget. 

"Burkina Faso er en vigtig samarbejdspartner i Danmarks udviklingspolitiske strategi. Danmark samarbejder med partnere om en bredspektret indsats, der omfatter humanitære, bæredygtige og stabiliserende indsatser. Det er en mangeårig god dansk tradition at hjælpe ude i verden, hvor alle mennesker ikke har samme muligheder, som vi har herhjemme. Det sker med afsæt i danske værdier om menneskerettigheder og demokrati. Danmark er en stærk stemme i Burkina Faso, blandt andet når det gælder fremme af piger og kvinders vilkår og rettigheder," skriver Kongehuset på Instagram.

Turen stod også på et besøg hos præsident Roch Marc Christian Kabore. Efterfølgende blev der rettet fokus mod de unge, som udgør omkring 75 procent af landets befolkmimg. 

"Programmet omfattede således både samtaler med sårbare unge, der havde været udsat for voldtægter, tvangsægteskaber og pigeomskæring, men også med de unge, der gør en særlig indsats for at hjælpe de hårdest ramte," skriver Kongehuset. 

Forbliver hemmeligt 

BILLED-BLADET spurgte blandt andet kronprinsessen efter besøget, om der var flere besøg på programmet i den seneste tid. Men det kunne kronprinsessen ikke svare på.

"Det kan vi ikke afsløre," lød det fra den smilende kronprinsesse.

Udviklingsminister Flemming Møller Mortensen er meget glad for kronprinsesse Marys engagement: 

"Den eksponering, det giver, at kronprinsessen og jeg som minister kan være her sammen, når vi taler med institutioner, organisationer eller med politikere som præsidenten i dag, er stor. Det er af meget stor betydning, at kronprinsessen er med," lyder det fra ministeren. 

 

 

 

 

Anbefalet til dig