Kronprinsesse Mary vækker opsigt: Bliver hånet i sit hjemland

Nyheder
Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock
Den danske kronprinsesse får sendt stikpille fra hjemlandet.

Mest læste i dag

Vi i Danmark er vant til at høre om medlemmer af det danske kongehus, hvis navne ofte er at finde i de udenlandske medier.

Men denne gang er det hverken grundet statslige besøg eller hæderlige begivenheder, at en af de danske royale familiemedlemmer trækker overskrifter.

Det er nemlig ingen hemmelighed at der var stor støtte sendt ned til Australien, da de danske fodboldkvinder kæmpede sig så langt i kvindernes verdensmesterskab i fodbold som muligt.

Og mandag klokken 12.30 ved frokosttid skulle Pernille Harder og co. forsøge at kæmpe sig forbi værtsnationen ‘down under’ i ottendedelsfinalen, der også var bookmakernes favorit til at gå fra kampen med sejren.

Men spørgsmålet blandt de danske royalister lød ikke på om hvorvidt Danmark gik videre fra knald-eller-fald opgøret, men derimod hvem kronprinsessen ville heppe på: Australien, hvor Mary er født og opvokset, eller Danmark, hvor hun har skabt sig et nyt hjem og liv.

På Kongehusets officielle Instagram-profil kom der endelig et svar: på et billede hvor Mary ses med familiens hund, bliver der heppet på begge hold – men én over den anden.

‘Vi hepper fra “Top Over” og hele vejen “Down Under”, når kampen mod Australien om lidt går i gang ved VM i fodbold. Kom så, Danmark’ skriver Kongehuset i opslaget.

Desværre blev VM-drømmene brast mandag eftermiddag for Danmark, der måtte se sig slået af australierne 0-2.

Og som traditionen tro, så er der håneret i professionel sport – også selvom den er rettet mod den royale familie.

Det er i hvert fald hvad den australske premierminister, Anthony Albanese, så en oplagt mulighed for at udnytte, skriver det australske medier Sky News AU.

I et interview blev Albanese spurgt ind til, om hvorvidt nederlaget måske var nok til at Mary kunne få fjernet sit australske statsborgerskab, eftersom hun håbede på et nederlag til hjemlandet.

‘Det tror jeg allerede hun har gjort. Jeg tror, det er sådan man bliver en prinsesse’ lød det kække svar fra premierministeren.

Samtidig tilføjede han, at kronprinsessen ikke har henvendt sig til sejrskvinderne efter mandagens opgør – og formentlig heller ikke kommer til det i den nærmeste fremtid.

‘Jeg har ikke talt med hende, og jeg tror heller ikke, at hun kommer til at tage mit opkald i dag efter kampen’ jokede Albanese i interviewet.

Hvem Australien skal møde i kvartfinalen, afgøres i opgøret onsdag mellem Frankrig og Morocco. Vinderne skal møde værtsnationen lørdag den 12. august.

Mest læste

Derfor gik grevinde Alexandra fra prins Joachim Grevinde Alexandra har ikke før sat ord på, hvad der medførte, at hun og prins Joachim blev skilt i 2005. I en kinesisk tv-dokumentar, der handler om grevinde Alexandra, har hun for første gang løftet sløret for, hvorfor kærligheden ikke holdt.
Kvinde lægger 2 opvasketabs i vaskemaskinen - og se så magien ske Flere danskere har oplevet problemet, og det kan løses med denne simple metode.

Anbefalet til dig