Kronprinsfamilien nyder ridebanen ved Fredensborg Slot

24/6/20 12:37

Nanna Christina Smidt

Foto: Shutterstock
Kronprinsfamilien har bolig lige ved Kancellihuset ved Fredensborg Slot, og lige ved siden af er det så heldige, at der ligger en ridebane.

Den har dog ikke altid været i så god stand som den fremstår nu. Faktisk er det først blevet genetableret og gjort færdig i løbet af foråret, og den fine bane er ikke kun blevet populær i kongefamilien, men også blandt de lokale borgere i området.

Været nedlagt i mange år

Den gamle ridebane har da også været nedlagt i mange år, men nu er den tilbage i fin stand, og alle kan altså komme forbi og kigge på den, hvilket også flittigt er blevet gjort. Det skriver BILLED-BLADET.

Det er netop i forbindelse med kronprins Frederiks runde fødselsdag, da han blev 50 år i 2018, at han fik den i fødselsdagsgave.

Kronprins Frederiks fik den fine gave doneret af A.P. Møller Fonden som gav et højt men ukendt beløb, så banen kunne bruges igen.

Banen stammer helt tilbage fra 1720, og er altså nu klar til at blive indtaget. Til den hører også en fin stald til heste, som også er blevet sat i stand.

Det er meningen, at ridebanen i fremtiden vil blive brugt af Den Kongelige Staldetat, Garderhusarregimentet og selvfølgelig den kongelige familie.

Der er stor tilfredshed fra A.P. Møller Fondens side, med resultatet af ridebanen, som nu fremstår smuk. Det fortæller Henrik Tvarnø der direktør i A.P. Møller Fonde til Lokalavisen.

En ridebane er ingenting uden sine heste, derfor var der også for første gang heste på banen for nyligt. Det var to hvide kladruberheste.