Kronprinsparret melder ud: Slut med Herlufsholm

26/06/2022

Thea Andersen

Foto: Bo Nymann/Photographer Bo Nymann/Ritzau Scanpix.
Nu er beslutningen om Prins Christian og Prinsesse Isabella skolegang truffet.

Mest læste i dag

Efter kronprinsparrets håndtering af sagen om Herlufsholm Kostskole - eller mangel derpå, endte de i en “seriøs shitstorm”. Her meldte kronprins Frederik og kronprinsesse Mary ud, at de som forældre stod over for nogle svære overvejelser om sine ældste børns skolegang.

Samtidigt har det været vigtigt for kronprinsparret at stå ved deres grundtanke om, at store beslutninger skal træffes på et oplyst grundlag. Det står skrevet i udmeldingen fra kronprinsparret.

Og det grundlag har de nu.

"Det har været en svær proces for os som familie," skriver de og tilføjer:

"På baggrund af det samlede billede og vores særlige position som Kronprinspar har vi valgt, at Prins Christian stopper på Herlufsholm, og at Prinsesse Isabella ikke starter i 9. klasse på skolen efter sommerferien."

Deres fremtidige skolevalg

Det tyder på, at de som familie nu går i tænkeboks for at finde den rette skole for børnene.

"Vi vil i løbet af sommeren sammen med vores børn tage en beslutning om deres fremtidige skolevalg," skriver kronprinsparret.

Selvom børnenes skolegang slutter på Herlufsholm Kostskole, håber kronprinsparret på, at skolen sikrer de nødvendige ændringer for de elever, der fortsætter på skolen.

"Med tanke på de mange elever, der fortsætter på Herlufsholm, er det vores håb, at skolen nu får mere ro til at sikre de nødvendige ændringer og lykkes med at skabe en kultur, hvor alle kan trives og føle sig trygge," afslutter kronprinsparret.

Anbefalet til dig