Kultleder havde 20 koner: Giftede sig også med sin egen datter

06/12/22 11:28

Ida Hansson

Foto: Coconino County Sheriff’s Office
En kultleder i Arizona er blevet anklaget for at 'gifte' op til 20 kvinder og piger helt ned til ni år, inklusive sin egen datter, har FBI-dokumenter afsløret.

46-årige Samuel Rappylee Bateman var leder af en lille gruppe polygamistiske mormoner kendt som Jesu Kristi fundamentalistiske Kirke af Sidste Dages Hellige.

Efter at have overtaget kontrollen over den lille gruppe på omkring 50 tilhængere i 2019, begyndte Bateman angiveligt at 'proklamere, at han var en profet' og erklærede, at han havde til hensigt at gifte sig med sin egen teenagedatter, ifølge en FBI-erklæring set af Salt Lake Tribune.

I en række påstande skitseret af FBI giftede Bateman sig med op til 20 kvinder, hvoraf mange var mindreårige, for det meste under 15 år, og tvang dem til at deltage i handlinger som incest, pædofil, gruppesex og trafficking. Det skriver Metro.

Batemans endelige fald fandt sted i september i år, da han blev arresteret af det lokale politi, mens han transporterede mindreårige piger over statsgrænser i en usikret trailer udstyret med en sofa og en spand som toilet.

Han blev oprindeligt stoppet, efter at en statsbetjent så børnenes små fingre bevæge sig i mellemrummet i den bagerste trailerdør, da betjenten trak op bag køretøjet.

Ifølge lokale medier indeholdt Batemans SUV to kvinder og to piger under 15 år. I traileren var der tre piger, alle mellem 11 og 14 år.

Efter hændelsen blev Bateman anholdt og sigtet for tre tilfælde af børnemishandling, selvom han senere blev løsladt mod kaution.

Han blev dog snart arresteret igen af ​​føderale agenter, som anklagede ham for tre tilfælde af ødelæggelse af optegnelser.

FBI har siden gennemført en række razziaer på Batemans to hjem og anbragt ni piger i beskyttende varetægt.

Den amerikanske dommer Camille Bibles beordrede, at Bateman forbliver bag tremmer, mens sagen kører. Hun bemærkede, at Bateman er en pilot og 'overlevelsesmand', der har tilhængere og internationale kontakter, der kan hjælpe med økonomiske- eller andre ressourcer, med et øjebliks varsel.

Batemans gruppe var oprindeligt en udløber af FLDS, en større gruppe drevet af Warren Jeffs, en anden dømt pædofil, der i øjeblikket afsoner en fængselsdom i Texas for seksuelt misbrug af to piger.