Kun 100 dage tilbage: Kronprins Frederik tæller ned

23/3/22 08:47

Sarah Steenfeldt

Foto: Lars E Andreasen/Ritzau Scanpix
Der er ingen tvivl om, at kronprinsen glæder sig.

Om præcis 100 dage indledes verdens største cykelløb, Tour de France, med en enkeltstart i København, og H.K.H. Kronprinsen er med til at tælle ned til den store begivenhed.

Det oplyser Kongehuset i en pressemeddelelse. 

Den 1. juli køres første etape af 2022-udgaven af verdens største cykelløb, Tour de France. Etapen køres som en enkeltstart i København, hvor rytterne blandt andet kommer forbi Amalienborg.

Anden etape starter i Roskilde og afsluttes i Nyborg efter en tur over Storebæltsbroen, hvorefter tredje etape går fra Vejle til Sønderborg.

Kronprins Frederik i ny video

I forbindelse med, at der er 100 dage til startskuddet af Tour de France, markerer H.K.H. Kronprinsen dette ved at deltage i en video, der sætter fokus på den danske cykelkultur.

Artiklen fortsætter under videoen. 

Kronprinsen har længe været engageret i årets udgave af Tour de France, og i Paris overværede Hans Kongelige Højhed sammen med erhvervsminister Simon Kollerup og borgmestre fra de fem danske mål- og startbyer i efteråret 2021 afsløringen af den samlede rute for Tour de France 2022.

Her blev det annonceret, at der skal tilbagelægges 394 kilometer af cykelløbet på dansk jord. Derudover vil løbet senere passere H.M. Dronningens franske slot, Château de Cayx.