Kun én har søgt ind på særlig uddannelse: Giver både god løn og jobsikkerhed

Af: Lucas Andreas

|

14/06/2024

Nyheder
Foto: Google Maps
Uddannelsen har forlænget ansøgningsfristen.

Mest læste i dag

Der er uddannelser, der hvert år får mange tusinde ansøgninger fra håbefulde folk, der ønsker at studerer netop den uddannelse. Og så er der dem, hvor kun få hundrede eller færre søger ind.

Popularitet svinger fra uddannelse til uddannelse, men derfor er det dog stadig helt uhørt, at en uddannelse kun får én eneste ansgøer. Men det er ikke mindre hvad der er sket på denne uddannelse, der sågar byder på gode jobmuligheder, en god løn samt et stort udviklingspotentiale.

Alligevel er interessen for elinstallatøruddannelsen ved Erhvervsakademi SydVest (EASV) foruroligende lav. Ansøgningsfristen er dog blevet forlænget, så der er stadig tid til at overveje dette karrierevalg.

Det skriver Jydskevestkysten.

Elinstallatøruddannelsen på EASV er til trods for sin relevans og potentiale næsten usynlig i ansøgerstatistikkerne.

På nuværende tidspunkt har kun én person søgt ind, hvilket er overraskende med tanke på uddannelsens anvendelighed og den tætte forbindelse til Esbjergs blomstrende energisektor.

"Uddannelsen til elinstallatør ved Erhvervsakademi SydVest må være en af Danmarks mest undervurderede uddannelser, for den er jo en af de mest anvendelige. Samtidig er den skræddersyet til Esbjerg, hvor energisektoren blomstrer," siger Jesper S. Rytke fra Semco Maritime.

På trods af de klare fordele ved uddannlsen er der stadig en mangel på ansøgere.

Forlængelsen af ansøgningsfristen til den 5. juli giver imidlertid håb om, at flere vil få øjnene op for denne værdifulde uddannelse.

Med energisektorens vækst og fokus på grøn omstilling er det et gunstigt tidspunkt at starte en karriere som elinstallatør, specielt i en by som Esbjerg, der er centrum for Danmarks energiproduktion.

Mest læste

Derfor gik grevinde Alexandra fra prins Joachim Grevinde Alexandra har ikke før sat ord på, hvad der medførte, at hun og prins Joachim blev skilt i 2005. I en kinesisk tv-dokumentar, der handler om grevinde Alexandra, har hun for første gang løftet sløret for, hvorfor kærligheden ikke holdt.
Kvinde lægger 2 opvasketabs i vaskemaskinen - og se så magien ske Flere danskere har oplevet problemet, og det kan løses med denne simple metode.

Anbefalet til dig