Kursskifte: Her er Lars Løkke Rasmussens nye job

20/11/2020

Christian Granhøj Skouboe

Sådan er vi vant til at se Lars Løkke Rasmussen. Foto: Larsloekke.dk
Den tidligere statsminister Lars Løkke Rasmussen (V) fortæller nu, at han har fået nyt job. I hvert fald for en tid.

Mest læste i dag

En tidligere statsminister tager nu turen over Atlanten. Det fortæller Dplay og Kanal 5 fredag i en pressemeddelelse.

For tredje gang sender streamingtjenesten seks kendte danskere ud på en potentielt livsændrende sejltur. Den 26. november stævner bl.a. tidligere statsminister Lars Løkke Rasmussen, kokken Umut Sakarya, TV-vært Felix Smith samt kagebogsforfatter Ditte Julie Jensen ud fra Lanzarote for at krydse Atlanterhavet.

Forude venter tre uger til søs, som bliver til tredje sæson af ’Over Atlanten’, der rammer skærmen i foråret 2021, hvor de seks sejlere uden nævneværdig sejlererfaring skal forsøge at nå en tur over Atlanten under kyndig vejledning fra OL-guldvinder Jesper Bank.

Holdet er som altid en blandet besætning, og denne gang består det af tidligere statsminister og tidligere formand for Venstre Lars Løkke Rasmussen, TV-vært Felix Smith, som ellers er mere til hurtige biler end store sejlbåde, og kagebogsforfatter og foredragsholder Ditte Julie Jensen, der blev landskendt i Den Store Bagedyst.

Derudover er der også blevet plads til kok og restauratør Umut Sakarya. Han er i folkemunde er kendt som ”flæskekongen” pga. sin kærlighed til stegt flæsk. Om det er den ret, han vil servere for mandskabet på båden, er endnu uvist, men han skal stå for proviant til rejsen og madlavningen på båden.

Skuespiller, sanger og tidligere vært for Melodi Grand Prix, Johannes Nymark, skal også med ombord, mens den sidste plads på båden går til en person, som i dén grad er vant til at boltre sig i vand. Det drejer sig nemlig om den tidligere topsvømmer, Sarah Bro, som har vundet ikke mindre end 20 danske mesterskaber, en bronzemedalje ved VM og deltog ved OL i 2016.

Holdet stævner ud fra Lanzarote den 26. november, og forude venter små tre ugers uforglemmelig rejse, hvor de skal stå for alt på båden og sørge for, at de rammer målet, der denne sæson er øen Aruba i Caribien, på sikker vis. Det er en tur, hvor de skal styre båden, stå for rengøringen, lave maden og i det hele taget sørge for, at alt spiller.

Trænger til at trække stikket 

Samtidig kommer de med garanti til at møde udfordringer som bølger, søsyge, savn og søvnunderskud. Men der vil også være tid til eftertænksomhed, ro og til at nyde det faktum, at alle er totalt afskåret fra nyheder, sociale medier og kontakt med omverdenen. Noget som tidligere statsminister Lars Løkke Rasmussen glæder sig til.

"Jeg har kørt med 120 km/t, siden jeg var 17 år gammel, og jeg har i lang tid gået med tanken om at tage en mental pause. Trække stikket og gå fuldstændig offline i en periode. Den mulighed har jeg fået nu. Jeg er i øjeblikket i en position, hvor jeg ikke er i frontlinjen politisk, og jeg har brug for at sidde og stirre på det uendelige hav og tænke over, hvad jeg skal med mit liv i de kommende år. Det håber jeg, turen kan være med til at give mig en retning på, for jeg ved ikke, hvornår den mulighed dukker op igen," siger Lars Løkke Rasmussen og tilføjer: 

"Jeg har stort set ikke sejlet længere end Helsingør-Helsingborg, så jeg er da bekymret for, om jeg bliver søsyg. Men som mange nok har bemærket, så er jeg stædig af natur, og derfor er jeg sikker på, at jeg nok skal klare turen. Også når bølgerne går højt."

Erfaringerne fra de tidligere sæsoner af Over Atlanten er, at deltagerne får et andet take på livet efter turen. Og hvis man har været i tvivl om noget, inden man tager afsted, så er man det som regel ikke længere, når man kommer hjem, oplyser Dplay og Kanal 5. 

 

 

Anbefalet til dig