Kvickly er magtesløse: Dette problem sker igen og igen

Af: Mie M.B

|

02/02/2024

Nyheder
Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock
Selvom de ved problemet eksisterer, er der intet der ser ud til at virke

Mest læste i dag

Syd- og Sønderjylland oplever en bekymrende stigning i antallet af butikstyverier, hvor tal fra Justitsministeriet viser en stigning fra 963 tilfælde i 2018 til 1399 i 2023. Denne stigning afspejler en landsdækkende tendens, der har presset regeringen til at overveje skrappere straffe for gerningsmændene. Lokale butikker som ABC Lavpris i Billund og Kvickly i Grindsted melder om daglige udfordringer med tyverier, der ikke kun medfører økonomiske tab, men også skaber utryghed blandt personale og kunder. Det skriver JydskeVestkysten.

Jesper Kruse fra Kvickly i Grindsted deler sin frustration over, hvordan tyverierne, trods indsættelse af butiksdetektiver, fortsætter med at være et uløst problem. Tyvene, som ofte opererer i grupper, udnytter butikkernes travle perioder til at stjæle alt fra printerpatroner til kødvarer, hvilket tydeliggør behovet for nye løsninger og strategier i kampen mod butikstyveri.

På landsplan er problemet endnu større, med cirka 25.000 anmeldte tyverier i 2023, hvilket er en markant stigning fra året før. De økonomiske konsekvenser for detailhandlen er enorme, med skønnede tab på omkring to milliarder kroner, ifølge De Samvirkende Købmænd. Disse tab rammer ikke kun butikkernes bundlinje, men påvirker også priserne for forbrugerne og skaber en generel utryghed i samfundet.

For at imødegå denne voksende tendens foreslår justitsminister Peter Hummelgaard en markant forhøjelse af bøder for butikstyveri til minimum 1000 kroner og øgede erstatningskrav til tyvene.

Mest læste

Derfor gik grevinde Alexandra fra prins Joachim Grevinde Alexandra har ikke før sat ord på, hvad der medførte, at hun og prins Joachim blev skilt i 2005. I en kinesisk tv-dokumentar, der handler om grevinde Alexandra, har hun for første gang løftet sløret for, hvorfor kærligheden ikke holdt.
Kvinde lægger 2 opvasketabs i vaskemaskinen - og se så magien ske Flere danskere har oplevet problemet, og det kan løses med denne simple metode.

Anbefalet til dig