Kvinde død med corona: Arbejdede i testcenter

26/12/2020

Mathias Busekist

Indenfor den seneste måned er to yngre kvinder døde med coronavirus.

Mest læste i dag

I Danmark har man set et yderst begrænset antal unge personer, som er døde med coronavirus. 

I det sidste lange stykke tid har der været et enkelt corona-dødsfald blandt yngre personer - den 36-årig sosu-assistent, der var ansat på Bispebjerg og Frederiksberg Hospital.

Indenfor den seneste måned er der dog kommet ydereligere to tilfælde, og det er begge kvinder i 30'erne. 

Det skriver DR. 

"Det er altid tragisk, når et ungt menneske dør, og alle mine tanker går selvfølgelig til alle de efterladte. Det er netop her, at covid-19-pandemien viser sine tænder, og det er noget, vi tager rigtig alvorligt. Det understreger vigtigheden af, at vi alle i samfundet i det hele taget følger myndighedernes retningslinjer og tager dem alvorligt," siger Pernille Lohseder, der er sygeplejerske og chef i Testcenter Danmark, Region Hovedstaden til DR Nyheder. 

Hun arbejdede som poder

Det blev også bekræftet af Region Hovedstaden over for DR Nyheder, at den ene kvinde var ansat som poder i Testcenter Københavns Lufthavn i Region Hovedstaden. Det er et job, hvor man dagligt står over for danskere med mistanke om, at de er blevet smittet med coronavirus. 

"Det synes jeg jo er forfærdeligt," siger Pernille Lohse til DR Nyheder. 

Det siges, at de to kvinder, som over de seneste uger er døde med coronavirus, begge havde en underliggende sygdom, som ville medføre, at deres forløb med coronavirus ville blive forværret betydeligt. 

Burde ikke have været blevet ansat

Det burde dermed slet ikke være muligt, at den ene kvinde arbejdede som poder, hvor man dagligt skal stå overfor hundredevis af danskere, som potentielt kan være smittede. 

Du skal endvidere bekræfte, hvis man søger stillingen som poder, at man ikke selv - eller nogen man bor med - er i øget risiko for at blive alvorligt syg af coronavirus, hvilket en underliggende sygdom medfører. 

Region Hovedstaden har dog ikke selv mulighed for at registrere, om deres ansøgere er i risikogruppen. 

Pernille Lohse ønsker ikke at kommentere på den afdødes sundhedstilstand, eller om der er igangsat en undersøgelse af det. 

Ifølge Region Hovedstaden er det heller ikke til at vide, om hun blev smittet i forbindelse med sit arbejde som poder i testteltet, eller om det skete i sin fritid. Det er også uklart, hvorvidt hun kendte til sin underliggende sygdom.

Anbefalet til dig