Kvinde i 80'erne blev snydt for 17.000 kroner: Nu advares der mod svindelmetoden

Nyheder
Foto: Shutterstock.com
En særlig svindelmetode hærger.

Lige nu læser andre også

Forleden dag modtog politiet klokken 14.00 en anmeldelse fra en kvinde i 60’erne, som kunne berette om et forsøg på bedrageri.

Kvinden var blevet kontaktet telefonisk af en mand, der præsenterede sig som Jens Madsen, sikkerhedschef hos Nordea.

Manden påstod, at der var blevet overført 9000 kroner fra kvindens dankort til en konto i Spanien, og for at 'løse' problemet ville en medarbejder fra banken komme forbi og afhente hendes kort.

Kort tid efter dukkede en mand op på kvindens adresse og bad om at få udleveret dankortet. Sådan skriver Midt- og Vestsjællands Politi i deres seneste døgnrapport.

Kvinden, der var skeptisk over situationen, bad om dokumentation på mandens ansættelse i Nordea. Da han ikke kunne fremvise nogen beviser, blev han bedt om at forlade stedet, hvilket han gjorde.

Manden kørte fra stedet i en lille turkis bil. Han beskrives som 30-35 år gammel, 165 cm høj, almindelig af bygning, brun i huden og med kort sort hår.

Ny episode kostede dyrt

Knap to timer senere, klokken 15.48, modtog politiet endnu en anmeldelse om bedrageri - men denne gang fra en kvinde i 80’erne.

Kvinden fra Ringsted var også blevet kontaktet af en mand, der udgav sig for at være fra banken. Også her lød historien på en misbrugt konto med en overførsel på 9000 kroner til Spanien.

Manden i telefonen bad kvinden besvare nogle 'kontrolspørgsmål' og fik hende til at oplyse kontonummer og pinkode.

Efterfølgende mødte en mand op på kvindens adresse og fik udleveret kortet, og herfra havde svindleren frit slag.

Der blev kort efter hævet 15.000 kroner i en hæveautomat tilhørende Danske Bank på Storgade i Sorø samt 2000 kroner i en Nordea-hæveautomat samme sted.

Manden beskrives som 25-30 år gammel, lys i huden med sort hår.

Politiet er på sagen

Politiet beder nu offentligheden om hjælp i de to sager. Hvis nogen har oplysninger om de beskrevne mænd eller har set noget mistænkeligt, bedes de kontakte politiet på telefon 114.

Politiet har erfaret og advarer nu om, at svindlerne leder efter potentielle ofre ved at kigge i online telefonbøger efter ældre danske navne. De to kvinder, der blev kontaktet hedder Jette og Jytte.

Efterforskningen er nu i fuld gang, og politiet arbejder hårdt for at finde frem til disse hensynsløse svindlere.

Anbefalet til dig